Home / Nieuws / Concert Politie BigBand in Velp

Concert Politie BigBand in Velp

VELP – Politie BigBand Oost-Gelderland speelde zaterdag op het Kerkplein in Velp. Het concert was een cadeau van Velp voor Oranje voor de inwoners van Velp en omgeving. Aanleiding is het 125-jarige bestaan van de oranjevereniging.
De Politie BigBand Oost-Gelderland speelde onder leiding van Guus Tangelder composities van Glenn Miller en jazzy muziek van Count Basie, maar ook popmuziek, stevige rocknummers en gezellige Latijns-Amerikaanse stukken. Een zangeres verlevendigde het optreden.
125 Jaar geleden werd Velp voor Oranje opgericht, om precies te zijn op 16 juli 1894. Omdat die datum nu midden in de vakantie valt, werd op zondag 28 april – de dag na Koningsdag – al een jubileumfeest gevierd op de oprijlaan naar kasteel Biljoen. Ringsteken met paarden, een zweef- en draaimolen en gratis ponyrijden waren toen de hoofdattracties.
Foto: Han Uenk

Lees ook

Lente in aantocht: eerste lammetje geboren

RHEDEN – De Rhedense Schaapskudde heeft vrijdag 22 januari de eerste lammetjes van het jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.