Home / Brummen-Regiobode / College stelt maximum aan aantal evenementen in De Bhoele

College stelt maximum aan aantal evenementen in De Bhoele

GEM. BRUMMEN – Om overlast te beperken, heeft het college van de gemeente Brummen een maximum gesteld aan het aantal evenementen dat plaats mag vinden in sporthal De Bhoele in Brummen. Ook wordt er extra gehandhaafd op gebied van geluidsniveau en het schenken van alcohol aan minderjarigen.

De buurt ervaart veel overlast van sportcafé De Bhoele. De gemeenteraad heeft, na klachten van omwonenden, het college de opdracht gegeven om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Hierop heeft een vertegenwoordiging van de gemeente een gesprek gehad met omwonenden. De bewoners hebben verbetermogelijkheden aangedragen, die door de gemeente zullen worden onderzocht.

Burgemeester Alex van Hedel heeft sowieso toegezegd dat in het evenementenbeleid een maximum aantal vergunningsplichtige evenementen wordt opgenomen voor De Bhoele. Naar aanleiding hiervan heeft het college besloten om voor sporthal De Bhoele èn de sporthal bij Rhienderoord een zelfde maximering aan te houden als geldt voor de dorpspleinen. Dit betekent dat er tien kleinschalige evenementen plaats mogen vinden met maximaal 500 bezoekers en slechts achtergrondmuziek. Er zijn vijf grootschalige evenementen toegestaan met 500 tot 7500 bezoekers en een geluidsniveau van maximaal 80 dBA. Dan zijn er nog drie zeer grootschalige evenementen mogelijk, voor meer dan 7500 bezoekers en met een geluidsniveau van maximaal 85 dBA.

Bij de vaststelling van deze maxima heeft de gemeente rekening gehouden met enerzijds de belangen van de omwonenden, anderzijds met de belangen van organisaties van evenementen. Als echter blijkt dat deze maximering onvoldoende effect heeft op het vermindering van de overlast, dan kan het college scherpere maximering in zowel het aantal evenementen als in het geluidsniveau opnemen, laat de gemeente weten.

Lees ook

Plannen De Bruisbeek in de ijskast

LOENEN – Het bestuur van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen heeft alle plannen voorlopig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.