Home / Rheden-Regiobode / Carolinafestival biedt wederom geweldig programma

Carolinafestival biedt wederom geweldig programma

DIEREN – Zelfs het weer ziet er in de voorspellingen goed uit. Niets lijkt dan ook een tweede succesvolle editie van het Carolinafestival op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus in het Carolinapark in Dieren in de weg te staan.

Het festival met theater, muziek, foodtrucks en vooral veel relaxte sfeer beleefde vorig jaar haar primeur. Vrijdagavond en zaterdagmiddag en -avond biedt de tweede editie ook weer een schitterend programma.
“Dit jaar is de verrassing van dat concept er natuurlijk een beetje af en zal moeten blijken of we de mensen weer kunnen boeien. Pas dan durven we te beslissen of het festival een blijvertje is”, vertelden Sander Demmink en Han Vaessen van de organiserende stichting enige tijd geleden. Komend weekend zal hun gelijk moeten blijken.
Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus wordt zoals gezegd de tweede editie van het gratis toegankelijke festival gehouden. Op vrijdagavond van 18.30 uur tot middernacht is er een pubquiz met muzikale medewerking van DHO en de openluchtfilm De Matchmaker. En na afloop van de film nog de swingende band Boogie Nights.
Het zaterdagprogramma duurt van 13.00 uur tot middernacht. Veel optredens spelen zich af op de twee podia: het Vijverpodium en het Veldpodium. Verder is er een kinderveld. Maar er zijn ook acts die zich op andere plekken dan op de podia manifesteren. Maar liefst 21 bands, orkesten en singer/songwriters staan geprogrammeerd. Zaterdag komen acht theatergroepen in actie. Verder zijn er tien foodtrucks en barretjes opgesteld in het park.
Onder leiding van Sander Demmink is weer een programma in elkaar gezet dat de editie van 2018 niet alleen moet evenaren, maar liefst ook overtreffen. “Die eerste editie heeft ons ook geholpen”, vertelde hij. “Artiesten die hebben opgetreden hebben daar positieve verhalen over verteld en we kregen daardoor zelfs spontane aanmeldingen.” Nieuw is dat het festival zich dit jaar wat meer op de jeugd richt, echter zonder er een dancefestival van te maken, want dat past niet bij het park, de mogelijkheden en de visie van de organiserende stichting.

www.carolinafestival.nl

Lees ook

Wethouder Gea Hofstede in de strijd tegen armoede: ‘Hulp vragen is écht geen schande’

GEM. RHEDEN – “Zit je in een financieel moeilijke situatie of heb je schulden, vraag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.