Home / Brummen-Regiobode / Brummen schenkt het meest tijdens Oranje Fonds Collecte

Brummen schenkt het meest tijdens Oranje Fonds Collecte

GELDERLAND – Inwoners van de gemeente Brummen blijken het gulst van Gelderland. Zij gaven het meest tijdens de landelijke Oranje Fonds Collecte, die werd gehouden van 11 tot en met 15 juni.

In Gelderland hebben collectanten samen 69.931,29 euro opgehaald tijdens de landelijke Oranje Fonds Collecte. In totaal leverde de collecte dit jaar 479.306,87 euro op. 777 organisaties uit het hele land hebben deelgenomen aan de collecteweek. De organisatie die in Gelderland het meeste geld wist in te zamelen, is Stichting Dierenpark ’t Goor uit Brummen. De collectanten wisten daar 1.655,11 euro bij elkaar te collecteren, om hun accommodatie op te knappen en organisatiekosten te kunnen dekken. Ook bleken de Brummenaren gemiddeld het gulst in de provincie. Hier werd namelijk 0,71 cent per voordeur opgehaald. Het gemiddelde in Gelderland lag op 0,22 cent per voordeur.

Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds is alle collectanen erg dankbaar. Hij zei het volgende: “We zijn de duizenden collectanten die hebben meegedaan aan de Oranje Fonds Collecte ontzettend dankbaar voor hun inzet. Met het ingezamelde geld kunnen wij veel projecten steunen die mensen met elkaar verbinden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat mensen zich niet eenzaam meer voelen, uit de armoede gehaald worden of ondanks een beperking gewoon mee kunnen doen in Nederland.”
Het was de vijfde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseerde. Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van hun opbrengst en besteden dit aan hun doelstelling. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. RegioBank neemt de kosten voor het geldtransport op zich. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Lees ook

Studieavond zegen door Israël

EERBEEK – Op donderdag 24 juni is er in Eerbeek een studieavond met ds. Oscar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.