Home / Brummen-Regiobode / Brummen legt definitieve versie startnotitie regionale energiestrategie voor

Brummen legt definitieve versie startnotitie regionale energiestrategie voor

BRUMMEN – Gemeente Brummen werkt samen met de partners in de De Cleantech Regio aan het opstellen van een Regionale Energiestrategie (RES). De Regionale Energie Strategie gaat over bepalen van plekken waar duurzame energie uit wind, zon, water en grond opgewekt kan worden. Het doel is om samen met gemeenten, waterschappen, provincies en belanghebbenden, gebieden aan te wijzen waar het opwekken van duurzame energie mogelijk is. De eerste stap om hiertoe te komen, is het vaststellen van de Startnotitie RES. Een conceptversie van de Startnotitie RES is in april dit jaar door de Brummense gemeenteraad behandeld. De gemeenteraad gaf hierin onder andere aan om een langere voorbereidingstijd aan te willen houden en het betrekken van inwoners en ondernemers nadrukkelijker een plek te willen geven. De bijzondere positie van de bewoners van de buitengebieden vraagt daarbij extra aandacht. De verzoeken zijn inmiddels verwerkt in de definitieve versie van de Startnotitie. Na de zomer beslissen de gemeenteraden van de verschillende gemeenten over dit document.

Lees ook

Desmond Talla nieuwe trainer van Loenermark

LOENEN – Desmond Talla uit Apeldoorn is de nieuwe trainer van voetbalvereniging Loenermark in Loenen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.