Home / Doesburg-Regiobode / Bronckhorst blijft vechten tegen rupsen

Bronckhorst blijft vechten tegen rupsen

BRONCKHORST – Ook in de gemeente Bronckhorst zijn verschillende bestrijdingsbedrijven druk bezig nesten van eikenprocessierupsen te verwijderen. Er zijn veel meldingen binnengekomen, vooral over bomen binnen de bebouwde kom.

Buiten de bebouwde kom zijn op veel locaties bomen preventief behandeld en daar zijn veel minder meldingen van. Deze behandelwijze is echter niet geschikt voor gebieden waar veel mensen komen.
Binnen de bebouwde kom worden nu nesten verwijderd. De afgelopen weken zijn vooral locaties aangepakt waar veel mensen en kinderen komen, zoals speelterreinen, fietsroutes en dergelijke. Deze locaties zijn grotendeels aan bod geweest, nu gaat de bestrijding verder op andere locaties. Door de grote hoeveelheid werk, duurt dit nog wel een paar weken, meldt de gemeente. Het is overigens nog steeds mogelijk nesten van eikenprocessierupsen te melden. Dit kan via www.bronckhorst.nl/meldingdoen.
Rond deze tijd verpoppen de rupsen zich tot processievlinders. De ervaring van voorgaande jaren is dat de overlast dan beduidend minder wordt, meldt de gemeente.

Lees ook

Silhouet van wachtershuisje op de Hoge Linie

DOESBURG – Op de Hoge Linie in Doesburg moet komend jaar een nieuw kunstwerk verrijzen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.