Home / Brummen-Regiobode / Bloeiende zonnebloemen bieden voedsel voor insecten
.

Bloeiende zonnebloemen bieden voedsel voor insecten

GEM. BRUMMEN – Het buitengebied van de gemeente Brummen ziet er in deze periode van het jaar stralend uit. Vijf boeren hebben in totaal 14 percelen maïs voorzien van een strook zonnebloemen rondom.

De bloemen staan nu prachtig in bloei. De percelen zijn te vinden aan de Voorsterweg, Piepenbeltweg, Haarweg, Breestraat en rond Eerbeek.
Het initiatief voor het zaaien van zonnebloemen komt vanuit de lokale afdeling van boerenorganisatie LTO. “Door zonnebloemen te zaaien kunnen we op een relatief eenvoudige manier extra voedsel bieden voor insecten èn het landschap verfraaien”, aldus de initiatiefnemers. “Vorig jaar werden op enkele proefpercelen de zonnebloemen zeer druk bezocht door bijen.”
De strook zonnebloemen vergt wel het nodige extra werk en ook hangt hier natuurlijk een kostenplaatje aan. “Zonder de welwillende medewerking van loonwerker Nikkels, die de maïs en bloemen heeft gezaaid en geschoffeld, was het niet gelukt”, melden de Brummense boeren. De gemeente Brummen en de Provincie zorgen voor een bijdrage in de kosten, uit het project Natuurbewust Brummen. Wanneer straks de mais rijp is, worden de zonnebloemen gewoon meegeoogst als veevoer.

Lees ook

‘Tonny van het zwembad’ neemt na 26 jaar afscheid van Den Helder

DOESBURG – Compleet verrast was Tonny Lobeek woensdag 20 januari bij het zien van haar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.