Home / Nieuws / Aanleg glasvezel buitengebied Rheden officieel van start

Aanleg glasvezel buitengebied Rheden officieel van start

RHEDEN – De aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Rheden gaat dit najaar beginnen. Donderdag 1 augustus tekenden wethouder Ronald Haverkamp en directeur Karl Heinz van der Made van Glasvezel Buitenaf hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

Inwoners en ondernemers in het buitengebied zijn door Glasvezel Buitenaf in het voorjaar benaderd met de vraag of zij interesse hadden in een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Voldoende inwoners en ondernemers toonden hun interesse, waardoor het bedrijf het initiatief heeft genomen de gemeente Rheden te benaderen voor het maken van afspraken. Deze zijn nu bekrachtigd, waardoor de technische voorbereidingen voor de aanleg kan beginnen. De komende maanden worden de nodige vergunningen aangevraagd en wordt in kaart gebracht waar de kabels straks komen te liggen. Daarna wordt er daadwerkelijk gegraven. “We verwachten in het derde kwartaal van 2020 klaar te zijn”, aldus Van der Made van Glasvezel Buitenaf.
Wethouder Ronald Haverkamp is blij dat het buitengebied straks ook de beschikking heeft over snel internet. “Glasvezel is van groot belang voor bedrijvigheid in het buitengebied, maar ook op sociaal vlak niet meer weg te denken.” Van der Made noemt voorbeelden: “Denk aan een camping waar de gasten WiFi willen of boerenbedrijven. Ook gezinnen met schoolgaande kinderen hebben echt goed internet nodig. Voor school natuurlijk, maar ze willen natuurlijk ook allemaal Netflix.”

Het glasvezelnetwerk waar het nu om gaat, komt echt alleen in het buitengebied te liggen. Van der Made geeft aan dat Glasvezel Buitenaf de mogelijkheden onderzoekt om in de toekomst glasvezel te gaan leggen in de kleine kernen. Ook daar wordt dan eerst onderzocht of er voldoende interesse is om tot aanleg over te gaan.

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Rheden gaat door met programma Jongeren Op Gezond Gewicht

GEM. RHEDEN – De gemeente Rheden gaat de komende jaren verder met het programma Jongeren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.