Home / Brummen-Regiobode / 800 Lariksen in de Loenermark worden gekapt

800 Lariksen in de Loenermark worden gekapt

LOENEN – Helaas moeten er weer bomen gekapt worden in de Loenermark. Er is een aantasting van lariksen door de lariksbastkever geconstateerd. Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) is daarom genoodzaakt de dode bomen weg te halen in het natuurgebied.

Nadat het kevertje vorig jaar al veel sterfte veroorzaakte van de Japanse Lariks, slaat hij ook dit jaar weer toe. De bomen hebben door de droogte van vorig jaar en dit voorjaar onvoldoende weerstand om zich tegen de insecten te weren. Een gezonde boom geeft hars af wanneer een kever een gaatje in de bast probeert te maken. Daardoor krijgt het insect geen kans larven achter te laten. Zijn de bomen minder vitaal, dan worden ze wel aangetast.
De dode en bijna dode bomen worden of zijn inmiddels geveld. In de Loenermark gaat het om ongeveer 800 lariksen. GLK probeert zo snel mogelijk weer jong bos te laten groeien op de kale vlakten. Er wordt gekozen voor verschillende boomsoorten, omdat een gemengd bos beter bestand is tegen dit soort aantastingen.

Lees ook

Plannen De Bruisbeek in de ijskast

LOENEN – Het bestuur van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen heeft alle plannen voorlopig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.