Home / Rheden-Regiobode / Zonnepark Ellecom weer stapje dichterbij

Zonnepark Ellecom weer stapje dichterbij

ELLECOM – De gemeente Rheden ziet de plannen voor een zonnepark in Ellecom wel zitten. Burgemeester en wethouders gaan in principe akkoord, maar willen wel dat de initiatiefnemers het plan verder uitwerken voor er een intentieovereenkomst kan worden afgesloten.

Een groep inwoners van Ellecom wil een zonnepark realiseren aan de A348, bedoeld voor de inwoners van Ellecom en nabije omgeving. Er is plaats voor maximaal 12.500 zonnepanelen. De beoogde grond is eigendom van de provincie. Het perceel heeft niet de juiste bestemming en er zal dus een bestemmingsplanwijziging moeten worden aangevraagd.
De gemeente Rheden heeft de plannen bekeken en ziet geen redenen waarom de ontwikkeling van een zonnepark op deze locatie op voorhand al niet haalbaar zou zijn. Het initiatief sluit goed aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente, die ook blij is met het feit dat het hier om een burgerinitiatief gaat.
Voordat een intentieovereenkomst kan worden gesloten voor het starten van de ruimtelijke procedure, vraagt de gemeente de initiatiefnemers het plan verder uit te werken. De gemeente wil graag meer weten over positionering, maatvoering (hoogte), vormgeving en detaillering van de zonnepanelen in zijn omgeving, inpassing in het landschap, natuurinclusieve ontwikkeling en de beleidslijn grote rivieren van Rijkswaterstaat, burgerparticipate, medewerking van de provincie voor het verwerpen van de gronden en financiële haalbaarheid. Verzoek is om de uitweg voor de ontsluiting zo veel mogelijk naar het noorden projecteren. Daar zijn de snelheden nog laag en is er ruimte.
De initiatiefnemers van het zonnepark krijgen tot 1 januari 2021 de tijd om het uitgewerkte plan aan de gemeente te presenteren. Wanneer dit akkoord wordt bevonden, wordt een intentieovereenkomst opgesteld met daarin de voorwaarden waaronder het college bereid is mee te werken aan een ruimtelijke procedure, die nodig is om het bestemmingsplan te wijzigen.

Lees ook

Onderzoek naar uitkijktoren in uiterwaarden bij Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden wil een uitkijktoren plaatsen in de uiterwaarden van het dorp …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.