Home / Rheden-Regiobode / Zomerconcert kasteeltuin Middachten

Zomerconcert kasteeltuin Middachten

DE STEEG – Op zondag 21 juli brengen Margriet Sjoerdsma en Egbert Derix een programma met liedjes uit de jaren ’80 en ’90 in de kasteeltuin van Middachten. Kaarten kosten in de voorverkoop 12,50 euro en aan de deur 15 euro. Het concert begint om 11.30 uur. Sjoerdsma en Derix brengen dit seizoen een ode aan de grote songwriters van de jaren ’80 en ’90. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman, van Billy Joel tot Michael Sembello en van Madonna tot Mr. Mister. Ook schreven Sjoerdsma en Derix speciaal voor deze voorstelling een aantal nieuwe liedjes. Ze hebben inmiddels hun favoriete nummers van de jaren ’80 en ’90 op cd opgenomen. Deze komt uit in 2019. De afgelopen twee seizoenen veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Het startschot hiervoor was een optreden in VPRO’s Vrije Geluiden, gevolgd door het North Sea Jazz Festival en een afgeladen Concertgebouw. Nu keert Sjoerdsma terug naar het theater met liedjes uit de jaren ’80 en ’90, teruggebracht tot de essentie van slechts zang en piano. Dit alles doet zij samen met pianist Egbert Derix, die in 2012 samen met Gerard van Maasakkers de Annie M.G. Schmidtprijs won. “Derix’ mooie ingetogen spel maakt diepe indruk”, schreef tijdschrift Musicmaker.

cultuurbedrijfriqq.nl/evenementen/concert/

Lees ook

Lekker voetballen bij SC EDS

ELLECOM – Zondag 22 november werd er heerlijk gevoetbald bij SC EDS, de club in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.