Home / Brummen-Regiobode / Zo deed oma vroeger de was

Zo deed oma vroeger de was

BEEKBERGEN – Voor deze jonge bezoekster aan de Veluwse Avondmarkt in Beekbergen ging donderdagavond een wereld open. Een van de vele vrijwilligers toonde haar hoe in vroegere tijden, voor de uitvinding van de wasmachine, de was werd gedaan en uitgewrongen.

Deze dame met haar mangel is één van de vele mensen die oude ambachten demonsteren op de Veluwse Avondmarkten, die alle donderdagen in juli en augustus worden gehouden in Beekbergen. Bezoekers kijken hun ogen uit bij het wolspinnen, klompenmaken, stoelenmatten, bijenkorven vlechten en touwslaan. Daarnaast kunnen ze smullen van allerlei heerlijke streekgerechten, maar ook op zoek naar leuke koopjes bij de vele kramen die er staan opgesteld.
De Veluwse Avondmarkten zijn al jaren een succes. De combinatie van Veluwse sfeer, kramen met leuke spulletjes en muzikale optredens blijkt een gouden greep. Zo galmden donderdag de liederen van het Oosterhuuzens Dialectoor over de markt.
De Beekbergense markten zijn nog tot en met donderdag 29 augustus te bezoeken, van 18.00 tot 21.15 uur rond de Hervormde Kerk aan de Kerkallee.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Ledenvergadering Energie Coöperatie Loenen

LOENEN – Energie Coöperatie Loenen houdt woensdag 19 mei vanaf 19.30 uur haar ledenvergadering. Deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.