Home / Doesburg-Regiobode / Wethouder Anita van Loon stopt

Wethouder Anita van Loon stopt

ZEVENAAR – Anita van Loon van Lokaal Belang heeft woensdag 3 juli per direct haar functie als wethouder in Zevenaar beëindigd. Het sociaal domein binnen haar portefeuille staat door grote tekorten voor een grote uitdaging die steun vraagt van coalitie en oppositie. Zij voelt deze steun onvoldoende.

Anita van Loon laat weten dat ze haar keuze maakte met pijn in het hart: “Alhoewel de bestuurscultuur in Zevenaar in een opbouwende lijn zit, belemmerde de wijze waarop de gemeenteraad haar rol vervult mij in het uitvoeren van mijn opdracht. Graag kijk ik terug op een mooie ervaring. Ik heb veel geleerd en met veel passie en ambitie gewerkt aan de maatschappelijke opdracht, die echt bij mij past. Ik ben tevreden dat ik dit heb mogen doen en zeer trots op de verbeterde samenwerking met de schoolbesturen en het uiteindelijke resultaat van de bouw van de nieuwe school aan de Platanenlaan na veel jaren. Ook ben ik trots op onze aanpak waarmee we een groot aantal kinderen van gezinnen een veilige basis om op te kunnen groeien, hebben gegeven. Onze aanpak voorkoming escalatie heeft landelijke aandacht. Ik ben dankbaar voor de fijne gesprekken en samenwerking met de inwoners en maatschappelijke partners van Zevenaar. En met onze medewerkers en medewethouders en burgemeesters. Voor mij staan de inwoners van de gemeente Zevenaar voorop. Ik ben blij dat ik mijn steentje bij heb gedragen aan een fijnere samenleving.”

Anita van Loon is vanaf de start van de nieuwe gemeente Zevenaar wethouder. Ze heeft in haar portefeuille het sociaal domein (Wmo, jeugd en welzijn), volksgezondheid, onderwijs, kunst en cultuur. De burgemeester en andere wethouders betreuren haar aftreden, laat de gemeente Zevenaar weten. Voorlopig nemen de andere wethouders haar taken waar.

Lees ook

Ik vind: WMO Hulpleverancier Kersten laat cliënten betalen

Het is de Stichting Gehandicapten Raad Doesburg e.o. gebleken dat hulpmiddelenleverancier, de firma Kersten. de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.