Home / Doesburg-Regiobode / Welverdiende vakantie voor Zanglust Drempt

Welverdiende vakantie voor Zanglust Drempt

DREMPT – Op donderdag 25 juli sloot de gemengde zangvereniging Zanglust uit Drempt haar seizoen af. Dit deden de leden met een avond klootschieten, waarbij ook partners waren uitgenodigd. Sportiviteit werd gecombineerd met gezellig samenzijn.

Het afgelopen seizoen is er hard gewerkt en heeft het koor naast haar eigen concert ook meerdere malen elders opgetreden. Het concert met medewerking van de Keltisch folkband Banna Gan Ainm was zeer geslaagd en werd dan ook terecht beloond met een staande ovatie. Het gevarieerde programma, met naast enkele klassiekers ook veel populaire, herkenbare muziek, viel erg in de smaak. Ook het optreden van de band werd zeer gewaardeerd. Diverse mensen bleven na afloop van het concert nog even nagenieten onder het genot van een drankje.
Tijdens dit concert was er ook een bijzondere huldiging. Maar liefst drie leden vierden hun 50-jarig jubileum en werden benoemd tot erelid van de vereniging. Annie Baars, Dinie Hetterscheid en Co Langenhof werden door voorzitter Jos Buiting toegesproken en geprezen om hun all-round lidmaatschap. Naast zang waren zij ook actief op het gebied van toneel of in een bestuursfunctie. Zij mogen de titel erelid dan ook met gepaste trots dragen.
Diny Huis in het Veld was maar liefst 60 jaar lid van Zanglust en speciaal voor haar was KBZON-bestuurslid (Koninklijke Bond voor Zang- en Oraturim verenigingen Nederland) dhr. Van Ark uitgenodigd om haar de gouden Bondsspeld op te steken. Diny werd als 15-jarig meisje lid van Zanglust en heeft diverse fraaie solo’s gezongen. Ook was ze actief in het bestuur.
Donderdag 5 september hervat het koor de repetities in het Dorpshuis te Drempt. Er wordt van 19.45 tot 22.00 uur gerepeteerd onder leiding van dirigente Anna Marie Krijgsman.

Lees ook

IJspret aan de Doesburgse dijk

Deze week een plaatje van een beeld dat we bijna niet meer kennen: ijspret. Schaatsen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.