Home / Brummen-Regiobode / Voormalig schoollocaties maken plaats voor 28 woningen

Voormalig schoollocaties maken plaats voor 28 woningen

BRUMMEN – Woningstichting Veluwonen heeft de grond van de voormalige schoollocaties in Brummen aangekocht van de gemeente. Het is de bedoeling dat hier 28 nieuwe woningen worden gebouwd.

Na de verhuizing van de Brummense basisscholen Krullevaar aan de Sperwerstraat en de Oecumenische school aan de Troelstralaan kwamen er twee locaties vrij voor een nieuwe invulling. De panden zijn in 2017 al gesloopt. Sindsdien staan beide terreinen leeg. De gemeente Brummen en woningstichting Veluwonen hebben de afgelopen tijd gewerkt aan plannen voor de bouw van 28 nieuwe woningen. Op maandag 15 juli zijn de handtekeningen gezet onder een koopovereenkomst die deze ontwikkeling mogelijk maakt.

Na de definitieve vaststelling van de bestemmingsplannen kan er worden gebouwd. Voor beide locaties wordt het bestemmingsplan na de zomer ter inzage gelegd. Het gaat om zestien sociale huurwoningen op de locatie Sperwerstraat en vijf sociale huurwoningen, drie vrijstaande en vier twee-onder-een kappers op de locatie Meengatstraat. De vrijstaande en twee-onder-een kappers worden later als koopwoningen op de markt gebracht. Eerder dit jaar konden omwonenden van beide locaties de plannen bekijken tijdens een inloopavond en zij reageerden volgens de gemeente vooral positief op de plannen.

Met de ontwikkeling van beide schoollocaties zet de gemeente een volgende stap gezet binnen een deelproject van het centrumplan Brummen. De opbrengsten van de verkoop van deze grond wordt ingezet voor verdere ontwikkelingen in het dorp. Zo wordt op dit moment de voorbereiding gestart voor een vernieuwing van de Ambachtstraat en het Marktplein.

Foto: Burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen en directeur Marco de Wilde van Veluwonen ondertekenen namens gemeente Brummen en Veluwonen de koopovereenkomst.

Lees ook

Eerbeekse brengt gedichtenbundel uit

EERBEEK – 2020, waarin tijden van corona crisis, de wereld op de kop staat, contactberoepen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.