Home / Doesburg-Regiobode / Vliegerfeest op voetbalvelden HC ’03

Vliegerfeest op voetbalvelden HC ’03

DREMPT – Op zaterdag 13 en zondag 14 juli houdt ’t Hessenhuus in samenwerking met Dick en Tonny Toonen uit Langerak voor het vijfde achtereenvolgende jaar een vliegerfeest op en rond de voetbalvelden van HC’03. Zo’n zeventig vliegeraars met de meest uiteenlopende vliegers komen daar bijeen en maken er een uniek en gratis toegankelijk evenement van voor zowel jong als oud.

Het bestuur van multifunctionele accommodatie ’t Hessenhuus, ook het clubhuis van voetbalvereniging HC ’03, wilde vijf jaar geleden graag een evenement organiseren voor het hele gezin. Rick Toonen, de zoon van Dick en Tonny, voetbalde destijds bij HC’03 en zodoende kwam het echtpaar in contact met de organisatie. “De voetbalvelden lenen zich uitstekend voor zo’n evenement”, vertelt Dick Toonen, die zelf al zo’n dertig jaar fanatiek vliegeraar is en zijn eigen vliegers ontwerpt en zelf maakt op de naaimachine.

Voor het vliegerfeest in Drempt hebben Dick en Tonny zo’n zeventig collega-vliegeraars uitgenodigd met de meest uiteenlopende vliegers in diverse groottes en kleurencombinaties. Voor kinderen wordt een workshop vliegers maken en een puzzeltocht gehouden en ze kunnen snoep en knuffels aan vliegers vastbinden die vervolgens gedropt worden. Met een camera aan een vlieger worden luchtfoto’s van de omgeving gemaakt die belangstellenden later kunnen opvragen.
Op zaterdagavond vindt het spectaculaire nachtvliegeren plaats waarbij vliegers in het donker worden opgelaten. Het publiek wordt aangeraden dan zelf een zaklamp mee te nemen om de vliegers te bekijken. De entree is gratis. Het vliegerevenement is op zaterdag van 11.00 tot 23.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

www.hc-03.nl

Lees ook

Verbod op onttrekken van oppervlaktewater opgeheven

REGIO – Waterschap Vallei en Veluwe heeft het verbod op het onttrekken van oppervlaktewater in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.