Home / Brummen-Regiobode / Vijf avonden zomerse gezelligheid op de braderie in Hoenderloo

Vijf avonden zomerse gezelligheid op de braderie in Hoenderloo

HOENDERLOO – Nu het vakantieseizoen is aangebroken stroomt vakantiedorp Hoenderloo weer vol toeristen. De duizenden gasten van campings en vakantieparken kunnen van 24 juli tot en met 21 augustus iedere woensdagavond terecht op een gezellige braderie in het dorp.

De jaarlijkse zomerbraderie in Hoenderloo vindt vijf keer plaats op woensdagavonden in juli en augustus. Van 16.00 tot ongeveer 21.00 uur staat het dorp vol met kraampjes en is er op het terrein van het Dorpshuus een kleedjesmarkt waar de jeugd spulletjes kan verkopen om een zakcentje te verdienen. Lekker eten en leuke spulletjes, maar ook iedere week een andere attractie voor de kinderen. De markt is gratis toegankelijk. Op woensdag 14 augustus komt Dorsclub Lieren naar Hoenderloo met tientallen oude landbouwmachines die weer een hoop extra bekijks trekken.

Bij een braderie hoort natuurlijk ook muziek. Dit jaar staat koor Alleen maar Hollands uit Apeldoorn wekelijks op de planken in Hoenderloo. De ervaren zangers en zangeres van Alleen maar Hollands verschijnen in klederdracht op het podium en zingen een gevarieerd programma, van krakers van André Hazes tot bruiloftsklassiekers als Sierra Madre. Daarnaast speelt de blaaskapel van muziekvereniging VIOS uit Hoenderloo natuurlijk weer de sterren van de hemel.

De laatste braderie-avond op woensdag 21 augustus is tevens de laatste voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Standwerken. Op die avond zullen ervaren marktkooplui zich met elkaar meten in een strijd om een plekje op het NK Standwerken op 21 september en gebruiken daarbij al hun charme en vakmanschap. De drie beste verkopers van deze avond gaan namelijk allemaal door.

Lees ook

Ledenvergadering Energie Coöperatie Loenen

LOENEN – Energie Coöperatie Loenen houdt woensdag 19 mei vanaf 19.30 uur haar ledenvergadering. Deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.