Home / Rheden-Regiobode / Velleper Donderdagen van start

Velleper Donderdagen van start

VELP – Het centrum van Velp staat op donderdag 25 juli en donderdag 1 augustus weer in het teken van de traditionele Velleper Donderdagen. Het evenement, dat volgend jaar zijn veertigste editie krijgt, wordt naar verwachting weer door duizenden mensen bezocht.

Veelzijdig Velp biedt in samenwerking met Star Promotions weer een breed aanbod aan handel en amusement. Zo’n 200 kramen met een uiteenlopende keuze aan kleding, etenswaren, snuisterijen en nuttige hebbedingetjes vullen de centrumstraten van Velp. Vanaf 11.00 uur ’s morgens tot 21.00 uur ’s avonds staan ook de Veelzijdig Velp-winkeliers als vanouds met kramen buiten op straat. De Velpse horecabedrijven zijn te bezoeken zijn voor een hapje of drankje in de zomerzon. Veel winkeliers hebben speciaal voor deze dagen bijzondere aanbiedingen.
In de Parkstraat en de Oranjestraat staan podia, waarop vooral muzikaal veel te beleven valt. Optredens van het S.O.S. Matrozenkoor, Los Mayas en de Eastwoodband (café d’Oranjeboom) staan op het programma. Bovendien is er op 25 juli ’s middags een open podium, waarvoor men zich nog kan aanmelden bij Jan Huurman via info@veelzijdigvelp.nl of tel. 06 – 24166241.
Op elke Velleper Donderdag wordt er in het bijzonder ook aan kinderen gedacht. Naast de verschillende attracties in het centrum is er altijd een kinderplein in de Emmastraat tegenover de kerk. Op 1 augustus komt Bert’s Animalfarm naar Velp en brengt 70 dieren mee die bekeken en soms ook geknuffeld kunnen worden.
Een bijzonder optreden wordt er verwacht van het populaire Mad Sience. In een mengeling van show en workshops mogen kinderen allerlei wetenschappelijke proefjes doen, zoals slijm en regenboogbuisje maken en werken met droogijs.

Lees ook

Onderzoek naar uitkijktoren in uiterwaarden bij Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden wil een uitkijktoren plaatsen in de uiterwaarden van het dorp …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.