Home / Doesburg-Regiobode / Veel lekkers van lokale bodem bij Proef Keppel

Veel lekkers van lokale bodem bij Proef Keppel

HOOG-KEPPEL – Het zomerevent Proef Keppel beleeft op zaterdag 6 juli z’n vijfde editie in Hoog-Keppel. Het succesvolle concept is ongewijzigd: eten, drinken, ontmoeten, genieten.

‘Wat lekker is, komt niet altijd van ver’, zegt Roeland van der Velden. ”Na vier succesvolle edities, is mij wel duidelijk dat je niet naar de Provence of Toscane hoeft af te reizen om van mooie streekproducten te genieten. We hebben het hier in de Achterhoek allemaal binnen handbereik.”
De voorzitter van KeppelCultuur, de organisatie achter Proef Keppel, kwam op het idee voor het evenement toen hij met zijn gezin op vakantie was in Zuid-Frankrijk. ”Je hebt daar van die avondmarkten waar de slager uit het dorp voor het vlees zorgt, en de lokale wijnboer wijnen schenkt. Lange tafels waar iedereen kan aanschuiven, erg gezellig. Wij zeiden tegen elkaar: dat moeten we in Keppel ook gaan doen.”
Op 6 juli verandert het dorpsplein aan de Burgemeester Panhuysbrink in Hoog-Keppel in een sfeervolle markt waar van alles te proeven is. En uiteraard zijn er ook de lange tafels, net als in de Franse dorpen.

Zeven lokale ondernemers hebben een kraam. Onder hen Fruitbedrijf Horstink, dat verse aardbeien met ijs van IJsboerderij De Steenoven en zelfgeperste appelsappen van eigen oogst meeneemt. A’Maggiore laat bezoekers genieten van onder meer verse pizza uit de steenoven. Ook Jeroen Peters, beter bekend als De Buitenkok, is dit jaar van de partij.
Buffelboerderij Arns, de boerderij van ‘stoere waterbuffels’, staat op Proef Keppel met broodjes buffelhamburger en broodjes barbecueworst van Dykhoeve Vlees uit Herwen. Net als voorgaande jaren zorgen Job en Neeltje van Wijnboerderij ‘t Heekenbroek uit Drempt voor verfrissende en zomerse wijnen, ‘van fruitig wit tot zuidelijk rood’. Boerderij & Kaasmakerij Köning serveert tijdens de vijfde editie van Proef Keppel een selectie van speciaalkazen, waaronder de in 2019 met Cum Laude bekroonde kazen Kleintje Köning en Petemoei. De kazen worden begeleid met passende garnituren.
Ook is er live muziek van de Tower City band. Het evenement is van 16.00 tot 21.00 uur te bezoeken.

Lees ook

Rheden gaat door met programma Jongeren Op Gezond Gewicht

GEM. RHEDEN – De gemeente Rheden gaat de komende jaren verder met het programma Jongeren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.