Home / Doesburg-Regiobode / Uniek historisch project van Komdersuut en de basisschool de Trompetter in Angerlo

Uniek historisch project van Komdersuut en de basisschool de Trompetter in Angerlo

ANGERLO – De Aandachtschenkerij van Komdersuut zat op woensdagavond 26 juni vol met belangstellenden. Er waren buurtbewoners en bestuurders, vertegenwoordigers van de zorginstelling en kerkenraadsleden. Ze waren gekomen om te horen hoe het gaat met Komdersuut!

Bij aankomst was buiten direct al duidelijk dat er veel veranderd is het afgelopen jaar. Het reuzenschaakbord op het grasveld en de bordjes van de route ‘Vroeger en nu, samenleven in Angerlo’ springen in het oog. Tien bordjes met een thema uit vervlogen tijden zijn geïllustreerd met foto’s, en met werk van de kinderen uit groep 5 van de Trompetter. Deze kinderen hebben bewoners van Angerlo geïnterviewd: Toon Albers, Otto Bonte, Antje Boogman, Monique Boogman, Christa Klaver en Wim Vels. Zij hebben de kinderen van alles verteld over hoe Angerlo er vroeger uitzag, de kerk en de Tweede Wereldoorlog. Op elk bordje staat een QR code die door het scannen met de camera van uw telefoon het interview laat zien. De bordjes blijven op het Gallusterrein rondom de Galluskerk in Angerlo staan. Op de donderdagen staat dan ook de koffie en thee klaar aan de Dorpstraat 33. De sluiting in verband met vakantie is te vinden op de website.

Binnen was er een informatieavond naar aanleiding van de ingediende vergunning bij de gemeente. Na een korte terugblik op het afgelopen jaar werden de plannen gepresenteerd voor het komende jaar. Menigeen kreeg zin in appeltaart bij de ontwerpen van architect Bas de Jong van een mooi buiten terras. Er is gekeken naar een ontwerp van de keuken, waar ruimte is voor een lunchkaart en op inschrijving samen koken en eten. Er waren sfeertekeningen en technische ontwerpen van onder ander de Aandachtschenkerij en de nieuwe kado-bieb in de gang, die overigens in tijdelijke vorm nu al functioneert. Het plan voor een openbaar toilet met daarbij ook een rolstoeltoegankelijke douche wordt in het najaar uitgevoerd.
Bestuurders en teamleden van Komdersuut hopen op deze manier verder te bouwen aan een voor iedereen toegankelijke plek waar aandacht is voor ontmoeting, gesprek en inspiratie. Hiervoor zijn nieuwe mensen altijd welkom. De avond werd afgesloten met het uitdelen van een bedankje in de vorm van een vogel, symbool voor het afgelopen jaar dat voorbij is gevlogen, en dromen van een mooie vlucht de toekomst in. Voor de zomer zoekt de Aandachtschenkerij nog mensen die willen schilderen op donderdag en op zaterdag middag om de 14 dagen. Belangstellenden kunnen mailen naar info@komdersuut.nl.

www.komdersuut.nl

Lees ook

Stormschade in Angerlo

ANGERLO – De brandweer van Giesbeek is donderdagochtend 21 januari druk geweest met het opruimen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.