Home / Doesburg-Regiobode / Twee verdronken kiepkerels

Twee verdronken kiepkerels

DOESBURG – Streekmuseum De Roode Toren hield tijdens Doesburg Binnenste Buiten een raadwedstrijd voor bezoekers, in het kader van de expositie ‘Hessenwegen en Kiepkerels in de Achterhoek’. De vraag was welke twee kiepkerels – een ander woord voor marskramers – in 1753 omkwamen tijdens hun handelsbezoek aan Doesburg, en op welke manier. Het antwoord op die vraag is dat Hans Jurgen Falger en Ignatius Antonius Maldoner dat jaar allebei het leven lieten omdat zij tijdens het zwemmen in de IJssel verdronken. Uit de diverse goede inzendingen werden de volgende drie prijswinnaars getrokken: de familie Leensen, Tineke Peul en Ria Witjes uit Doesburg. Zij hebben hun prijs inmiddels ontvangen.

Lees ook

Kerstboominzameling in gemeente Brockhorst anders dan normaal

DREMPT – De kerstboominzameling in de gemeente Bronckhorst zag er dit jaar wat anders uit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.