Home / Uncategorized / Topper Lucas van Foreest bij Dierens Schaakkampioenschap

Topper Lucas van Foreest bij Dierens Schaakkampioenschap

DIEREN – De 18-jarige Lucas van Foreest is al jaren een populaire deelnemer bij het Open Nederlands Schaakkampioenschap in Dieren. Dit jaar heeft zijn komst naar sportcomplex Theothorne extra cachet. Vorige week werd hij Nederlands kampioen.

De talentvolle Groninger zal van 23 juli tot en met 1 augustus de strijd aangaan met onder meer acht collega-grootmeesters en veertien meesters. Dit jaar hebben zich meer dan 30 buitenlandse spelers aangemeld voor de Open Groep, wat gunstig is voor spelers die op jacht zijn naar een meester- of grootmeestertitel. Ambitieuze spelers zijn er zoals altijd genoeg in Dieren. Thomas Beerdsen bijvoorbeeld. De Apeldoorner zit tegen het grootmeesterniveau aan. Ook Nederlands schaaktalent van het jaar 2018 Liam Vrolijk, Casper Schoppen, snelschaakspecialist Hing Ting Lai en de jonge Duitse meester Valentin Buckels hebben zich ingeschreven voor dit Nederlands kampioenschap. De sterkste grootmeesters op de lijst zijn voormalig kampioen Dimitri Reinderman, de Rus Maxim Turov, die al tweemaal kampioen was, nieuwelingen Indiër Diptayan Ghosh en Italiaan Alberto David. Lucas van Foreest is vastbesloten om naast de Nederlandse titel ook de Open Nederlandse titel op zijn naam te schrijven.

Naast het toernooi worden er ook andere activiteiten gehouden, als Dimitri Reinderman’s popquiz op donderdagavond 25 juli, het Open OSBO-snelschaakkampioenschap op vrijdagavond 26 juli en een rapidtoernooi op zaterdag 27 juli,

In alle groepen beginnen de partijen dagelijks om 13.00 uur. Op donderdag 1 augustus begint de laatste ronde om 12.00 uur en de officiële sluiting is rond 18.00 uur. De toppartijen van het Open NK zijn live te volgen op de toernooiwebsite en er wordt een blog bijgehouden met commentaren, analyses en foto’s.

Lees ook

Wie kent deze agapornissen?

DIEREN – Groot was de verbazing bij Marion Nap, bewoonster van de wijk Stenfert in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.