Home / Doesburg-Regiobode / Top-vijf klasseringen voor Steeman uit Lathum

Top-vijf klasseringen voor Steeman uit Lathum

LATHUM – Victor Steeman laat een sterke indruk achter tijdens zijn eerste volledige seizoen in het WK Supersport 300 wegracekampioenschap. Vanaf de eerste race van het seizoen rijdt de jonge coureur uit Lathum al in de kopgroep mee.

Zondag 23 juni, een week voor de TT Assen, reed Steeman op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, waar hij na een spannend gevecht een vijfde plaats wist te scoren. Een evenaring van zijn beste prestatie in het WK, want op het Spaanse circuit van Jerez wist de KTM-coureur ook al een vijfde plaats te behalen.
Als de nummer acht in het wereldkampioenschap reisde Steeman afgelopen weekend af naar Donington Park voor de zesde race van het seizoen. In de droge trainingen stond Steeman ook weer constant in de top-vijf, echter was het tijdens de Superpole kwalificatie nat en moest Steeman genoegen nemen met een veertiende startpositie op het Britse circuit. In de race wist Steeman weer sterk naar voren te komen. De wedstrijd zat vol met incidenten en valpartijen. Steeman wist deze allemaal te ontwijken en naar de kopgroep te rijden. Uiteindelijk finishte de KTM coureur van het Freudenberg team net naast het podium op een vierde plaats, zijn beste klassering van het seizoen. Door deze goede resultaten gaat Steeman als de nummer zes in het WK de zomerstop in. De achterstand op de nummer twee in het kampioenschap is slechts tien punten.

Foto: Henk Teerink

Lees ook

Jutut heeft het zwaar, maar ‘kringloop is onmisbaar’

LOENEN – Kringloopwinkel Jutut in Loenen moest niet alleen een mooie winkel voor tweedehands spulletjes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.