Home / Nieuws / Tiende editie Veluwezoom Trail Experience was hardloopfeestje

Tiende editie Veluwezoom Trail Experience was hardloopfeestje

DIEREN – Het was een onvergetelijke jubileumeditie van het tienjarige bestaan van de Veluwezoom Trail Experience. Deze werd vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni gelopen op en over de Veluwezoom.

Start- en finishlocatie was wederom Polysport in Dieren, met hier het wedstrijdsecretariaat en een belevingsmarkt. Diverse sportmerken uit de niche trailrunning hadden hun kleurrijke tenten opgezet om deelnemers te kunnen informeren en adviseren over kleding, schoenen, sportvoeding en alles wat te maken heeft met deze avontuurlijke hardloopsport door de natuur.
In samenwerking met terreinbeheerders Twickel, Natuurmonumenten en Geldersch Landschap staat de Veluwezoomtrail al 10 jaar op de Trailrunkalender. De Veluwezoomtrail was in 2010 het eerste Trailrun-evenement op Nederlandse bodem. Dit jubileum was voor de organisatie alle reden voor een sportief groots feest. In 2010 werd de eerste editie georganiseerd door Jan Strijker uit Oeken en sinds vorig jaar vindt het evenement plaats onder de paraplu van Trailrunplatform Cairn Trails & Adventures uit Voorthuizen.

Er verschenen in Dieren ruim 1300 deelnemers deelnemers aan de start van de diverse afstanden. De Stoere Steenmannetjes Kids Trail was een vrolijke loop voor de allerkleinsten. Daarnaast waren er diverse afstanden voor de beginnende hardloper en de 25, 33 en Ultra 60 voor de ervaren en ouwe rotten in het circuit. De Ultra60 bereikte, gemeten vanaf Dieren, het verste punt op het Delense veld. In totaal werden er acht races gelopen, waarvan de uitslagen online terug te vinden zijn. Winnaar op de Ultra 60 was de 21-jarige baanatleet Piet Wiersma uit Wildervank in een ongelofelijk sterke tijd van 4:41:32 en bij de dames Petra Bilthof uit Lent in 5:40:16.
De organisatie laat al weten volgend jaar de elfde editie van de Veluwezoom Trail Experience te willen houden in het weekend van 20 en 21 juni.

Lees ook

Rheden gaat door met programma Jongeren Op Gezond Gewicht

GEM. RHEDEN – De gemeente Rheden gaat de komende jaren verder met het programma Jongeren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.