Home / Doesburg-Regiobode / Steun de Martinikerk met een kalenderpagina

Steun de Martinikerk met een kalenderpagina

DOESBURG – Er zijn nog flink wat pagina’s te koop voor de scheurkalender van Doesburg. Deze kalender wordt gemaakt om een noodzakelijke bijdrage te verdienen aan het onderhoud van de Martinikerk.

“Het water staat ons aan de lippen”, zegt Marijke Kors. Ze heeft samen met anderen een actie opgezet om een bijdrage te leveren aan het onderhoud van de Martinikerk en maakt zich zorgen. “Het vraagt veel geld om zo’n mooi kerkgebouw te onderhouden. Het is een huis, niet alleen van de kerkelijke gemeente PGAD, maar voor alle Doesburgers.”

In een initiatiefgroep startte Kors met een ludieke actie, waarbij pagina’s van een scheurkalender worden verkocht. Iedereen die het gebouw een warm hart toedraagt kan één of meerdere data kopen. “Een unieke kans om je bedrijf op de kaart te zetten, je straat in het zonnetje te zetten, je sportvereniging te promoten, of gewoon een eigen pagina te maken op een voor jou speciale datum”, aldus Kors. De kalenders worden in grote oplage gedrukt en in het najaar huis-aan-huis verspreid in Doesburg.
Tenminste, als er genoeg pagina’s worden verkocht. Om de actie te laten slagen is het nodig dat er nog wat pagina’s worden gevuld, zodat er een mooi bedrag wordt opgehaald voor het onderhoud van de oude kerk.

Kors denkt al verontrust na over de toekomst van de kerk als deze niet op de huidige manier kan blijven bestaan. “Straks kan je je inschrijven voor een appartement onder het orgel … Laten we de kerk alsjeblieft de kerk houden met zijn mooie akoestiek, stilteplek, vieringen en maaltijden.”

Wie de Martinikerk wil steunen en een datum wil kopen op de Doesburgse scheurkalender, kan voor meer informatie terecht op www.doesburgsescheurkalender.nl.

Lees ook

Veteranendag in Gasthuiskerk Doesburg

DOESBURG – Op zaterdag 19 juni speelt Loulou Rhemrev om 13.00 uur haar succesvolle voorstelling …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.