Home / Alle-Regiobode / Sproeiverbod vanwege extreme droogte

Sproeiverbod vanwege extreme droogte

Waterschap Rijn en IJssel roept iedereen op om zuinig met het water om te gaan en de neerslag die er valt, zoveel mogelijk op te vangen zodat het de grond in kan trekken. Bijvoorbeeld door regentonnen te plaatsen, de regenpijp af te koppelen van het riool, duikers af te sluiten en tegels te vervangen door planten. Waterschap Rijn en IJssel is actief in de Achterhoek, Liemers, het zuidoosten van de Veluwe en een stukje van Overijssel. Vanaf donderdag 12.00 uur is het in dit hele gebied verboden om water uit sloten, beken en vijvers te halen. Ook is het verboden om grondwater te gebruiken voor het sproeien in en rond het Stelkampsveld, bij Borculo en De Zumpe, bij Doetinchem. Deze natuurgebieden zijn afhankelijk van de grondwaterstand en door de droogte dreigen flora en fauna daar onherstelbare schade op te lopen. Het verbod op sproeien met grondwater geldt voor zowel particulieren als bedrijven binnen een gebied van 200 meter rondom de natuurgebieden. In de rest van het beheergebied van waterschap Rijn en IJssel mag gewoon gesproeid worden met grondwater. De exacte voorwaarde per gebied en andere informatie zijn te vinden op www.wrij.nl/droogte.

Lees ook

Onderzoek UvA en Natuurmonumenten naar effect van droogte op natuur

REGIO – De Universiteit van Amsterdam en Natuurmonumenten doen de komende jaren samen onderzoek naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.