Home / Brummen-Regiobode / Sportkompas verzorgt gymlessen op Brummense basisscholen

Sportkompas verzorgt gymlessen op Brummense basisscholen

BRUMMEN – Afgelopen weken zijn de overeenkomsten getekend met drie basisscholen uit de gemeente Brummen. Voor het schooljaar 2019-2020 gaat Sportkompas de gymlessen verzorgen voor OBS Spr@nkel, KC Sterrenbeek en KC Het P@rk. Bij de scholen zijn er mogelijkheden ontstaan om de gymlessen uit te besteden aan gediplomeerde vakleerkrachten. Stichting Sportkompas heeft deze vakleerkrachten in huis met als doel het bewegingsonderwijs in Brummen naar een hoger niveau te brengen. De werkdruk van de groepsleerkrachten wordt hierdoor verlaagd en creëert ruimte voor andere taken. Het verzorgen van gymlessen is een onderdeel van het schoolsportarrangement. Het schoolsportarrangement is één van de ambities van Sportkompas, waar hybride leren een belangrijk deel van uit maakt. Hybride leren houdt in dat er een klas studenten een hele dag ingezet wordt om bewegingsonderwijs te geven, bewegingsactiviteiten te doen met senioren, sportdagen voorbereidt, maar ook bijvoorbeeld een buitenschools-beweegaanbod verzorgd voor de kinderopvang. Gesprekken hierover met CIOS Arnhem zijn al in een vergevorderd stadium. Sportkompas kijkt uit naar een fijne samenwerking met de drie scholen en bedankt de scholen voor het gestelde vertrouwen.

Lees ook

Desmond Talla nieuwe trainer van Loenermark

LOENEN – Desmond Talla uit Apeldoorn is de nieuwe trainer van voetbalvereniging Loenermark in Loenen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.