Home / Brummen-Regiobode / Spannende menwedstrijden in Beekbergen

Spannende menwedstrijden in Beekbergen

BEEKBERGEN – De internationale menwedstrijden in Beekbergen, die werden gehoudenvan 27 tot 30 juni, zijn ondanks de hoge temperaturen uitstekend verlopen. Bij de vierspannen was de Fransman Benjamin Aillaud de verrassende winnaar.

Regerend wereldkampioen Martin Hölle won bij de tweespannen en Koos de Ronde prolongeerde zijn nationale titel. Met shows, een gezellige promodrop en allerlei side events werd het een sfeervol evenement met mooie paardensport. De twee dressuurdagen op donderdag en vrijdag kenmerkten zich door prima omstandigheden en fraaie proeven. Uitgerekend op de dag van de marathon waren er hogere temperaturen, daarom waren de trajecten aangepast. De laatste wedstrijddag is in Beekbergen altijd een bijzondere en extra feestelijk door de Ladies Day met hoedenwedstrijd.

Ook de sport in de afsluitende vaardigheidsproef was enerverend. Martin Hölle toonde zijn klasse bij de tweespannen en won met overmacht. Antonie ter Harmsel werd fraai tweede en mocht evenals vorig jaar de Van Tergouw Plaquette voor de beste Nederlander in ontvangst nemen. Bij de vierspannen ging het klassement op zijn kop toen favorieten Chester Weber (zie foto) en Koos de Ronde fouten maakten in het laatste wedstrijdonderdeel. De Fransman Benjamin Aillaud liet wel alle balletjes op de kegels liggen en kreeg alleen minder dan een strafpunt bijgeschreven voor tijdsoverschrijding. Hij won de wedstrijd en genoot zichtbaar toen de Marseillaise over het terrein schalde tijdens de huldiging. Koos de Ronde werd vierde, was beste Nederlander en daarmee Nederlands kampioen.
Ook volgend jaar is het NK vierspannen weer in Beekbergen. De datum van de wedstrijd is al bekend: 25 tot en met 28 juni 2020.

Lees ook

Rheden gaat door met programma Jongeren Op Gezond Gewicht

GEM. RHEDEN – De gemeente Rheden gaat de komende jaren verder met het programma Jongeren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.