Home / Doesburg-Regiobode / SP wil aan Koppelweg ook goedkope woningen

SP wil aan Koppelweg ook goedkope woningen

DOESBURG – Aan de Koppelweg ligt het laatste stuk bouwgrond waar de Gemeente Doesburg nog moet beginnen met bouwen. De gemeente wil hier alleen dure en middeldure koopwoningen laten bouwen. De SP wil dat er ook goedkopere koopwoningen komen te staan, omdat daar veel vraag naar is. De SP stelt in de komende gemeenteraadsvergadering voor de eis van zo’n mix vast te leggen in het bestemmingsplan. De gemeenteraad legt kaders vast in een bestemmingsplan en eisen stellen aan het soort woningen is dan ook een mogelijkheid. In Doesburg is er veel vraag naar goedkope woningen, maar geen vraag naar dure huizen. “Het is niet de projectontwikkelaar, maar de gemeenteraad die bepaalt voor wie er gebouwd gaat worden. Het is een gemiste kans als hier niet een mooie mix aan woningen voor alle Doesburgers komt”, vertelt SP fractievoorzitter Heidy Melissen. De SP stelt daarom voor vast te leggen dat op het te ontwikkelen terrein, 25 procent goedkope, 25 procent middeldure en 50 procent dure huizen gebouwd worden.

Tel. 06 48270156

Lees ook

Sneeuwpret in Doesburg

DOESBURG – Ook Doesburg werd zaterdag bedekt onder een laagje sneeuw. Lang duurde deze sneeuwpret …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.