Home / Rheden-Regiobode / Sarah van der Lijke speelt in Concertgebouw

Sarah van der Lijke speelt in Concertgebouw

DE STEEG / AMSTERDAM – De 12-jarige fluitiste Sarah van der Lijke speelt zondag 27 juli in het Concertgebouw in Amsterdam. In een internationaal gezelschap van jonge fluitisten speelt ze het sprookje Luna’s Magic Flute van de Sloveense componist Pucihar.

Sarah is al sinds zondag 21 juli hiervoor aan het studeren en wel op landgoed Rhederoord in haar eigen woonplaats De Steeg. De Nederlandse Fluitacademie verzorgde deze intensieve studieweek onder leiding van Emily Beynon (solofluitiste van het Concertgebouworkest), Wieke Karsten en Jeroen Bron. Hierbij werden 15 jonge Nederlandse fluitisten samengevoegd met 12 internationale jonge fluitprofessionals. Sarah deed dit voorjaar auditie en mag hieraan meedoen, waarschijnlijk als jongste deelnemer sinds de oprichting van deze week.
Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via www.concertgebouw.nl.

De twaalfjarige Sarah en haar veertienjarige zus Merle, die de harp bespeelt, zijn op hun jonge leeftijd al grote namen in de muziek. Ze spelen beiden vaak op grote festivals en concoursen en komen regelmatig met mooie prijzen thuis. Daarbij blijft De Steeg hun thuisbasis. Zo is Sarah dit jaar gevraagd een voorwoord te schrijven voor het Sjors-boekje om daarmee andere kinderen in de gemeente te inspireren een muziekinstrument te gaan spelen. Dit boekje verschijnt na de zomervakantie.

Foto: Sarah van der Lijke met Wieke Karsten, hoofdvakdocent dwarsfluit aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag

Lees ook

Op heterdaad betrapt

DIEREN – Een oplettende getuige heeft ervoor gezorgd dat in de nacht van 5 op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.