Home / Brummen-Regiobode / Roparun schenkt ‘koppelbedden’ aan Tolzicht en De Beekwal

Roparun schenkt ‘koppelbedden’ aan Tolzicht en De Beekwal

GEM. BRUMMEN – Roparun heeft dit jaar, naast andere doelen, voor koppelbedden gelopen. Alle netwerkregio’s voor palliatieve zorg konden een aanvraag indienen voor deze koppelbedden.

De werkgroep Palliatieve zorg van Riwis Zorg en Welzijn heeft het initiatief genomen om dit voor de woonzorglocaties Tolzicht en De Beekwal te doen. Op 3 juli mochten zij deze mooie bedden in ontvangst nemen.
Het koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag af en toe samen willen zijn in een zorgomgeving. Door middel van het bijrijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed.
De medewerkers van Tolzicht en De Beekwal zetten actief in op ‘Aandachtige zorg’ waarbij vooral de persoonsgerichte benadering voorop staat. De mogelijkheid om een koppelbed in te zetten past hier naadloos in en zal een grote bijdrage gaan leveren.
“Hoe mooi is het om even naast elkaar te kunnen liggen en contact te hebben. We zijn dan ook blij verrast dat we beide bedden toegewezen hebben gekregen. We gaan er met elkaar voor zorgen dat ze regelmatig gebruikt gaan worden”, vertelt de woonlocatie.

Lees ook

Plannen De Bruisbeek in de ijskast

LOENEN – Het bestuur van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen heeft alle plannen voorlopig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.