Home / Brummen-Regiobode / Praktijkondersteuner jeugd voor alle huisartsen in gemeente Brummen

Praktijkondersteuner jeugd voor alle huisartsen in gemeente Brummen

GEM.BRUMMEN – Vanaf 1 september gaat een praktijkondersteuner jeugd aan de slag in de gemeente Brummen. Deze ondersteuner wordt bij alle huisartspraktijken in de gemeente Brummen actief.

Deze bijzondere samenwerking werd donderdagmiddag 4 juli bezegeld door het samen ondertekenen van een overeenkomst. “Een belangrijke stap om in onze gemeente de zorg aan jongeren te verbeteren,” laat Marcel Kerkhoven namens alle huisartsen weten. “Deze ondersteuning voor huisartsen zorgt ervoor dat jongeren die via de huisarts in beeld zijn, goed gehoord en geholpen worden. Maar ook dat er waar nodig ondersteuning is als overbrugging naar intensievere hulp. Het leidt ook tot betere afstemming tussen bijvoorbeeld huisarts en Team voor Elkaar en een gerichter doorverwijzing naar specialistische hulp.”

De ondertekende overeenkomst over de praktijkondersteuner is volgens Kerkhoven een belangrijke stap in de samenwerking met de gemeente, nu en naar de toekomst toe. “Als gemeente dragen wij graag bij aan deze ontwikkeling,” laat verantwoordelijk wethouder Jolanda Pierik weten. Team voor Elkaar is in de gemeente Brummen een belangrijke verwijzer naar zorg en ondersteuning en dus ook naar jeugdhulp. Daarnaast bieden de medewerkers ook kortdurende ondersteuning. “Maar ook komen veel gezinnen en jongeren in beeld via de huisartsen. Een huisarts is immers een vertrouwd persoon voor veel gezinnen makkelijk toegankelijk”, aldus Pierik.
Dit voorjaar heeft de gemeente extra geld beschikbaar gesteld om alle huisartspraktijken te ondersteunen met een praktijkondersteuner die beschikbaar is voor hulp aan alle jongeren van 0 tot 18 jaar. “De praktijkondersteuner gaat bij alle huisartspraktijken in onze gemeente een dagdeel aan de slag. Deze professional kan, meer nog dan de huisarts, tijd vrij maken om de hulpvraag beter in beeld te krijgen. Maar ook informatie en advies geven, opvoed- en opgroeivragen beantwoorden, zelf kortdurend begeleiden of doorverwijzen naar de meest passende vorm van zorg”, licht Pierik toe. “Het is erg belangrijk vroegtijdig actie te ondernemen om hen daarbij te helpen.”

Op 1 september start de praktijkondersteuning. Zodra precies bekend is waar en wanneer de praktijk-ondersteuner werkzaam is, informeren gemeente en huisartsen inwoners hier gezamenlijk over.

Lees ook

Desmond Talla nieuwe trainer van Loenermark

LOENEN – Desmond Talla uit Apeldoorn is de nieuwe trainer van voetbalvereniging Loenermark in Loenen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.