Home / Rheden-Regiobode / Overlast eikenprocessierups Rozendaal

Overlast eikenprocessierups Rozendaal

ROZENDAAL – Ook de gemeente Rozendaal heeft dit jaar meer meldingen gekregen van overlast van de eikenprocessierups dan voorgaande jaren. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, neemt de gemeente Rozendaal maatregelen. Inwoners die een nest van de rups zien in een eik kunnen dit melden via j.wijlhuizen@rozendaal.nl of bellen naar de gemeente. Bij besmette eiken vindt een mechanische bestrijding plaats. Denk daarbij aan opzuigen, verbranden of plukken en in dichte vaten afvoeren. De rupsrestanten worden met speciale stofzuigers uit de bomen verwijderd. Op de website van de gemeente is een informatiefolder eikenprocessierups geplaatst.

Lees ook

Op heterdaad betrapt

DIEREN – Een oplettende getuige heeft ervoor gezorgd dat in de nacht van 5 op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.