Home / Doesburg-Regiobode / Ouderen wapenen zich tegen babbeltrucs

Ouderen wapenen zich tegen babbeltrucs

DOESBURG – Maandag 24 juni hield de politie van Doesburg een interactieve voorlichting voor senioren in jongerencentrum De Linie in Doesburg. Ondanks de warmte was de zaal toch aardig gevuld.

Twee acteurs speelden een aantal vormen van babbeltrucs na die in de omgeving Doesburg en Velp voorkomen. Vervolgens konden de ouderen reageren en vertellen wat zij anders zouden doen. Zo werd een voorbeeld nagespeeld waarin een mevrouw een telefoontje kreeg van het wijkteam van de recherche. ‘’We hebben een verdachte aangehouden en die is in het bezit van uw bankgegevens, er gaat een groot bedrag afgeschreven worden dus we moeten snel actie ondernemen’’, kreeg de vrouw te horen. Of ze even haar pincode wilde geven, de beller was immers van de politie. De aanwezigen van de bijeenkomst waren het er over eens: ”Je pincode geef je toch nooit!” Toch gebeurt het wel, waarschuwde de politie. “Ze spelen in op je gevoel om snel te handelen, want niemand wil immers zijn geld kwijt.’’
Met behulp van tips kregen de aanwezigen handvatten over hoe te handelen. Situaties vertragen om goed na te denken, geen waardevolle spullen in het zicht te bewaren, kritisch kijken naar wie je voor je hebt en als je het niet vertrouwt 112 bellen, waren een paar van de tips die de ouderen mee kregen. Sommige aanwezigen schrokken van de casus van iemand die zich voordeed als nieuwe buurvrouw en vervolgens spullen meenam . ‘’We doen dit zeker niet om bang te maken’’, verzekerde politieagent Wesley Aarts. ‘’Het is een stukje bewustwording, doe er je voordeel mee.’’

Foto: Cynthia Vos

Lees ook

Muizenhuis siert etalage van Hart van Velp

VELP – In de etalage van Hart van Velp, in de Hoofdstraat in Velp, is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.