Home / Brummen-Regiobode / Orgelconcert Hugo van der Meij in Beekbergen

Orgelconcert Hugo van der Meij in Beekbergen

BEEKBERGEN – Organist Hugo van der Meij verzorgt maandag 5 augustus een bijzonder orgelconcert in de dorpskerk in Beekbergen. Vanaf 20.00 uur bespeelt hij het 17 stemmen tellende Koninklijke Schillingorgel.

Hugo van der Meij werd geboren op 30 maart 1992 te Katwijk. Al op 8-jarige leeftijd begon hij met pianolessen. Na een aantal jaren pianoles te hebben genoten, stond dit tijdens de middelbare-school-periode op een laag pitje. Toen hij 16 jaar oud was ging Hugo op orgelles bij Sjaak van Duijn, eveneens in Katwijk. Hij was 20 jaar oud toen hij de cursus Koordirectie aan het UCK te Utrecht ging volgen. Momenteel is Hugo dirigent van 3 mannenkoren, een gemengd koor en een kinderkoor. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer solo/orgelconcerten. Concertreizen brachten Hugo in België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Luxemburg. Ook verleende hij medewerking aan meer dan 30 cd-opnames. Hugo is kerkorganist in de Christelijke Gereformeerde Kerk te Katwijk en speelt regelmatig diensten in andere kerken.

Het orgel van de Hervormde kerk te Beekbergen is het oudste monument in de gemeente Apeldoorn, oorspronkelijk gebouwd in 1780 door Johann Gustav Schilling voor de Hervormde Kerk te Apeldoorn. Stadhouder Willem V en zijn vrouw Wilhelmina van Pruisen, Heer en Vrouwe van de heerlijkheid Apeldoorn, waren de schenkers van het instrument . In de versieringen aan de zijkanten van de kast bevinden zich tussen de bladeren ook nog ‘appeltjes van oranje’
Omstreeks 1835 worden definitieve plannen gesmeed voor een nieuw groter kerkgebouw aan de Loolaan. Omdat het Schillingorgel te klein wordt geacht, bepaalt Koning Willem l op 1 augustus 1839, dat het instrument aan de kerk in Beekbergen zal worden geschonken. In 2003 tot 2005 is het orgel onder toezicht van Rijksdienst voor Monumentenzorg vakkundig gerestaureerd.

Het concert in de kerk in Beekbergen begint en eindigt met samenzang. De kerk opent om 19.30 uur, het programma begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 7 euro, kinderen tot 12 jaar mogen voor 3,50 euro mee.

Lees ook

Desmond Talla nieuwe trainer van Loenermark

LOENEN – Desmond Talla uit Apeldoorn is de nieuwe trainer van voetbalvereniging Loenermark in Loenen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.