Home / Brummen-Regiobode / Open Ateliers bij Kunst in Loenen

Open Ateliers bij Kunst in Loenen

LOENEN – Op de vierde editie van de manifestatie ‘Kunst in Loenen’ op zaterdag 6 en zondag 7 juli wordt tijdens de Open Atelierdagen flink uitgepakt. Tien Loenense kunstenaars en drie gastexposanten exposeren van 11.00 tot 17.00 uur hun werk op verschillende locaties in het dorp.

Vaak is de expositie in het atelier van de kunstenaar, soms ook in hun huiskamer of tuin. Door heel Loenen vindt men een kleurrijke letter L. Bij elke locatie ligt een routekaartje klaar. Bij elke kunstenaar die meedoet aan Kunst in Loenen is een gastheer of gastvrouw die graag uitleg geeft over de collectie die er te zien is.
De deelnemende kunstenaars zijn door geheel Loenen te vinden. Bezoekers kunnen de route starten (opvragen via internet kunstinloenen.nl) bij de kunstenaars: Bas Nijssen (stenen beelden) Beekbergerweg 21; Marie van de Sprenge Leeuwenbergweg 1 (keramiek); Galerie ’t Arthuus Mieke Diekmann (schilderijen en bronzen beelden) Eerbeekseweg 13A; Marjorie Olde Monnik (beelden en schilderijen) Hameinde 4; Herald Boertjens (schilderijen) Hameinde 4; Esther Verburgt, (beelden en schilderijen)Voorsterweg 31; Nienke Langebeek (beeldentuin), Beekbergerweg 21, Michiel Bijker (schilderijen) Galerie ‘t Arthuus Eerbeekseweg 13A, Elly Martin (schilderijen) Kieveen, Hoofdweg 92, Gerie Blom(beeldhouwen) Voorsterweg 32. Gastexposanten zijn Robink en Oscar Koppe bij Esther Verburg Voorsterweg 31, Irene van der Horst(edelsmeden) bij Marjorie Olde Monninkhof Hameinde 4 en Fleur Louwe (fotografie) bij Beeldentuin B&N, Beekbergerweg 21.
De route (4.5 km) is prima per fiets af te leggen in het centrum van Loenen. De route staat met de letter L aangegeven. Dit jaar verleent de muziekvereniging OLTO, de Apeldoornse Popschool, Just Too en Vocal Miles op de diverse locties hun muzikale medewerking. Allerlei genres muziek is er te beluisteren op beide dagen. Alle deelnemers verloten een kunstwerk. Direct na de afsluiting van de Open Atelierdagen hoort men of men een prijs heeft gewonnen.

www.kunstinloenen.nl

Lees ook

Plannen De Bruisbeek in de ijskast

LOENEN – Het bestuur van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen heeft alle plannen voorlopig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.