Home / Brummen-Regiobode / Op zoek naar de nachtzwaluw

Op zoek naar de nachtzwaluw

LOENEN – Wie de nachtzwaluw wil horen snorren kan op vrijdag 12 juli mee met de boswachters van Geldersch Landschap en Kasteelen, die in de Loenermark op zoek gaan naar de nachtzwaluw. Rond de nachtzwaluw bestaan allerlei verhalen en mythen, die geen positieve eigenschappen aan de vogel toedichten. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het mysterieuze leven van de nachtzwaluw. Overdag ziet men ze niet of maar zelden en ‘s nachts produceert de vogel vreemde geluiden. Wie meer wil weten over deze bijzondere vogel wandelt met de boswachters over de Loenermark naar het leefgebied van de nachtzwaluw. Een unieke kans, want gewoonlijk is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk. De boswachters weten op welke plekken de nachtzwaluwen te vinden zijn. Honderd procent garantie op het horen en zien van deze vogels kunnen we echter niet geven. Of ze zich goed laten horen en zien is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. De start is om 21.00 uur op de parkeerplaats bij de schaapskooi. Deelname kost 7,50 euro per persoon, donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5 euro. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten.

Chris Holtslag, tel. 06-47368561
Henry Kats, tel. 06-53435237

Lees ook

Drie kerken vormen samen streekgemeente

KLARENBEEK – Na een lange tijd van voorbereiding, vormen de PKN-gemeenten uit Klarenbeek, Voorst en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.