Home / Doesburg-Regiobode / NK Motocross op de Heksenplas in Hummelo

NK Motocross op de Heksenplas in Hummelo

HUMMELO – Motorsportvereniging TCD Hummelo heeft zondag 14 juli wedstrijden voor de landelijke competitie op het programma staan. De wedstrijden NK Motocross worden verreden op circuit de Heksenplas in Hummelo.

Er wordt gestreden in de 125cc, 250cc, 500cc, zijspan / quads youngsters en quads junior. De deelnemers zullen alles uit de kast halen om tijdens de manches zo hoog mogelijk te eindigen en daarmee flink wat punten te scoren voor het kampioenschap.
In alle klassen is de strijd bijzonder spannend. Bij de 125cc staat Remco Doornwaard uit Gennep 42 punten voor op Klaas Hofstede uit Staphorst. En aangezien er per manche zijn 50 punten te verdienen zijn, is er nog niets zeker. Clublid Bjorn Berendsen uit Hengelo staat achtste, Thijs ten Have uit Ziewent tiende en Mees van Lenning uit Zelhem staat twaalfde. Ook Maureen Zweers uit Joppe, clublid en een van de weinige dames in het deelnemersveld, wil haar huidige 18e positie in de stand flink verbeteren.

Ook in de 250cc klasse zijn de verschillen in de top klein. Aan kop gaat clublid Robin van Oldeniel uit Eefde (foto) met een voorsprong van 21 punten op Dennis van Wordragen uit Bleiswijk. In deze klasse rijdt een flink aantal clubleden die zich voor eigen publiek maximaal zullen manifesteren: 5e staat Gabriel Kasten (Lichtenvoorde), 6e is Ruben Koskamp (Zelhem), 10e Hessel Danen (Rheden) en verder doen ook clubleden Jeremy Markerink (Lobith), Marnik Janssen (Zelhem), Nick Leferink (Didam), Ionno Kuster (Doesburg), Bjorn Wismann (Vorden), Romack Bosker (Dieren), Thijs Bulten (Vorden), Juell Peeters (Zelhem), Mickey Lintsen (Tolkamer), Derek Joosten (Didam), en Jurgen Kaal (Wehl) mee.
De mannen in de 500cc maken het helemaal spannend. Koploper Tristan Evers (Ede) heeft 6 punten meer dan Rob Windt (Borgercompagnie), maar Rob heeft de laatste wedstrijden gewonnen en is duidelijk op jacht naar de koppositie. Brian List (Vlieland) is derde met 32 punten achterstand op Rob. Clubleden Kevin Wanders (Westervoort) en Ismo Wolsink (Hengelo) gaan ook voor verbetering van hun positie in het kampioenschap.

De jeugd heeft de toekomst en de jonge rijders verdienen het dan ook om wedstrijdervaring op te doen en zich aan het publiek te tonen. TCD Hummelo biedt de jonge zijspan- en quadrijders een kans zich in de kijker te rijden.

Op diverse punten langs het 1460 meter lange circuit zijn de prestaties van de deelnemers goed te volgen en kunnen ze ook aangemoedigd worden. Na afloop van de training en manches zijn de deelnemers te vinden in het vrij toegankelijke rennerskwartier. De trainingen starten om 9.00 uur, de wedstrijden om 12.00 uur. Circuit de Heksenplas is bereikbaar via de Sliekstraat N314. De entree bedraagt deze dag 5 euro. Bezoekers kunnen, met uitzicht op het circuit, lekker genieten van een hapje en drankje.
Foto: Kevin Westerik

Lees ook

Spreekuur SP Hulpdienst in Doesburg

DOESBURG – Mensen die vragen of problemen hebben met bijvoorbeeld verhuurder, werkgever of uitkeringsinstantie kunnen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.