Home / Doesburg-Regiobode / Nieuw clubgebouw voor schutterij Giesbeek

Nieuw clubgebouw voor schutterij Giesbeek

GIESBEEK – Met het programma SteenGoed Benutten helpt provincie Gelderland leegstaande plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven. Zo komt in Giesbeek een nieuw clubgebouw voor de schutterijvereniging op de plek van de voormalige metaalwarenfabriek.

Het programma SteenGoed Benutten helpt bij de aanpak van leegstand op beeldbepalende plekken in Gelderland. “SteenGoed Benutten is maatwerk”, laat de provincie weten. “De nieuwe invulling past in de toekomstvisie van het gebied en leidt niet tot leegstand op andere plekken.”
Zo wordt er een nieuw clubgebouw ontwikkeld voor de Giesbeekse schutterij EMM. De vereniging is het huidige gebouw ontgroeid. Voor de bouw van een nieuw clubbouw heeft de schutterij grond aangekocht aan de Meentestraat 40 in Giesbeek. Daarop staanopstallen van voormalige metaalwarenfabriek MWF, die al zes jaar leeg staan. Deze worden zo spoedig mogelijk gesloopt. Het nieuwe pand wordt volledig energieneutraal gemaakt met zonnepanelen, warmtepompen voor verwarming, isolatiematerialen en LED-verlichting.

Ook in Tiel en Alpen worden projecten gerealiseerd binnen het programma SteenGoed Benutten. Voor de drie projecten samen trekt de provincie in totaal 600.000 euro uit.

Lees ook

Stormschade in Angerlo

ANGERLO – De brandweer van Giesbeek is donderdagochtend 21 januari druk geweest met het opruimen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.