Home / Nieuws / Museum Rheden in oorlogstijd zoekt vrijwilligers

Museum Rheden in oorlogstijd zoekt vrijwilligers

VELP – In de gemeente Rheden wordt volgend jaar 75 jaar bevrijding gebied. Het gemeentebestuur van Rheden wil in Velp een tijdelijk museum laten inrichten door en voor de bewoners van alle dorpen. Dit zogenaamde pop-upmuseum kan alleen functioneren als er voldoende vrijwilligers komen helpen uit de hele gemeente.

Het organiserende Comité Rheden in Oorlogstijd is nu op zoek naar een groep enthousiaste vrijwilligers om het museum tot een succes te maken. “Hebt u tijd en zin om te komen helpen? U hoeft echt niet alles van de Tweede Wereldoorlog te weten, het belangrijkste is dat u de gasten hartelijk ontvangt. En/of misschien wilt u helpen het museum op te bouwen en bent u handig met hamer, boormachine en/of verfkwast? In dat geval begroeten we u graag voor het Klusteam. Het klussen gebeurt van 27 augustus tot en met 8 september”, doet het comité een oproep. “We zijn op zoek naar dames en heren vanaf 18 jaar. Een team bestaat altijd uit minstens 2 personen per dienst. U zit dus nooit alleen.”
Het Pop Up Museum is straks te bezoeken vanaf september 2019 tot en met mei 2020. Geplande openingstijden in die periode zijn vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Vrijwilligers kunnen aangeven hoe vaak en op welke dagen zij het liefst willen worden ingedeeld. Aanmelden als vrijwilliger voor het museum kan via ontvangstmuseum@rheden.nl, wie met het klusteam mee wil doen, kan mailen naar klusteammuseum@rheden.nl. Wie een bericht stuurt, ontvangt dan een brief met meer informatie, een aanmeldingsformulier en een uitnodiging van de burgemeester voor een informatiebijeenkomst op maandag 26 augustus in het gemeentehuis te De Steeg.

Foto: April 1945 – Proclamaties op dichtgespijkerde winkelruiten aan de Hoofdstraat in Velp. Foto: de Booijs / Museum Rheden in oorlogstijd

Lees ook

Rhedense akkerranden ingezaaid met kruidenmengsel

GEM. RHEDEN – De randen van een flink aantal Rhedense akkers zijn over een paar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.