Home / Nieuws / Minibibliotheek aan de Oranjeweg in Rheden

Minibibliotheek aan de Oranjeweg in Rheden

RHEDEN – Aan de Oranjeweg 196 in Rheden staat sinds deze maand een minibibliotheek in de voortuin. Op het kastje staat minibibliotheek ‘onder de bomen, het wordt beheerd door Marianne Verholt en haar gezin.

“De wens was er zeker om een Mini bibliotheek in de voortuin neer te zetten”, vertelt Marianne. “Op deze manier maak je het mogelijk dat iedereen een boek kan pakken, ruilen en kan lezen.” Haar vader Willie Verholt heeft deze minibibliotheek gemaakt en dat van verschillende stukken afvalhout. Er wordt al veelvuldig gebruik van gemaakt.
Achter het deurtje staan zo’n twintig boeken. Het grote kwajongensboek van Stoute Hendrik, Dikkie Dik, Toen ik je zag van Isa Hoes, maar ook tijdschriften zoals VTwonen en Happinez zijn er te vinden. Het is een minibibliotheek voor zowel jong als oud en voor iedereen toegankelijk.
Tevens ligt er in de minibibliotheek een gastenboekje waarin geschreven kan worden hoe deze bibliotheek bevalt, eruit ziet en wat men van het aanbod vindt. “Zelf ben ik nieuwsgierig welke boeken de mensen lezen en waarvan ze wensen dat deze in de minibibliotheek liggen. Hier kan ik dan rekening mee houden en op zoek gaan naar deze boeken”, vertelt Marianne.

In steeds meer steden en dorpen, wereldwijd en in Nederland, duiken de minibibliotheken op, met als motto: ‘take a book, leave a book’. Het is een manier om boeken onderling te laten circuleren zonder dat er uitgebreid geïnvesteerd moet worden. Bij de minibibliotheek hoef je geen lidmaatschap af te sluiten en de minibieb is 24 uur per dag open.

Lees ook

Op heterdaad betrapt

DIEREN – Een oplettende getuige heeft ervoor gezorgd dat in de nacht van 5 op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.