Home / Rheden-Regiobode / Merina uit Rheden maakt zich op voor monsterzwemtocht

Merina uit Rheden maakt zich op voor monsterzwemtocht

RHEDEN – Het spookte al jaren rond in het hoofd van de 36-jarige Merina Meijer uit Rheden om iets te doen voor de stichting Spieren voor Spieren. In november kreeg het idee concreet vorm toen zij besloot om mee te doen aan de monsterzwemtocht van Den Helder naar Texel, die op zondag 11 augustus wordt gehouden. Deze zware tocht van 4 kilometer vergt veel voorbereiding. Merina is dan ook al maandenlang drie keer per week te vinden in het zwembad in Brummen.

Merina startte aanvankelijk met zwemmen omdat het de enige sport was die zij door bekkeninstabiliteit kon uitoefenen. Het simpelweg baantjes zwemmen was voor haar echter niet sportief genoeg en zij zocht een grotere uitdaging, die vond zij in de monsterzwemtocht. “Ik ben gewoon gaan zwemmen”, vertelt Merina. “Hoe werkt die borstcrawl eigenlijk”, vroeg ze zich af. Ze leerde het zichzelf en kreeg wat hulp van andere zwemmers. “In het begin zwommen mensen met de schoolslag nog sneller dan dat ik deed met de borstcrawl, dat is nu gelukkig wel anders.’’
Na maanden trainen deed de Rhedense ook haar eerste ervaring in open water en dat viel toch wel een beetje tegen. Het zwemmen in de zee was een stuk zwaarder dan zwemmen in een zwembad. “Je komt van alles tegen, ik dacht dit ga ik nooit redden’’, vertelt ze. Ook was er nog een ander obstakel dat haar monstertocht in de weg kan staan. ‘’Ik bleek een rare angst voor diepte te hebben, het feit dat ik de bodem niet kon zien beangstigde mij, ik kwam niet lekker in het ritme.’’ Ze moet de komende tijd dan ook trainen om naast de fysieke uitdagingen ook de mentale te overwinnen.

De tocht komt steeds dichterbij en dat maakt Merina wel wat zenuwachtig. ‘’Ik vind het erg spannend. In het zwembad red ik de afstand wel, maar in open water is het toch echt anders. Je bent van het weer afhankelijk.’’ Ook is zij wel een beetje een vreemde eend in het deelnemersveld. ‘’De meeste deelnemers zijn erg ervaren zwemmers of trialeten, ik heb geen ervaring en ben zeker niet afgetraind.’’ Deze uitgangspositie levert haar ook voordelen op. ‘’Als jij dit gaat doen, dan steun ik je zeker’’, kreeg ze regelmatig te horen. Dit was ook van belang bij haar deelname aan de tocht. Een voorwaarde voor deelname aan de monstertocht is namelijk dat er minimaal 1500 euro aan sponsorgeld is ingezameld. Ze ging de afgelopen tijd bij bedrijven langs, liep met een collecte bus van deur tot deur en verkocht Nijntjes voor het goede doel. Met succes want de teller staat inmiddels op 1300 euro.
Via haar Facebookpagina doet Merina verslag van haar vorderingen kunnen donaties worden gedaan. Zie daarvoor www.facebook.com/Monstertocht-zwemmen-voor-Spieren-voor-Spieren

Lees ook

Wethouder Gea Hofstede in de strijd tegen armoede: ‘Hulp vragen is écht geen schande’

GEM. RHEDEN – “Zit je in een financieel moeilijke situatie of heb je schulden, vraag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.