Home / Doesburg-Regiobode / Martinikerk in teken van kunstmanifestatie

Martinikerk in teken van kunstmanifestatie

DOESBURG – Deelnemers aan de Culturele Zondag tonen op zaterdag 5 en zondag 6 oktober hun werk tijdens een grote kunstmanifestatie in de Martinikerk. Dit laat de organiserende werkgroep vast weten.

De Martinikerk is dit weekend geheel gevuld met standjes met diverse kunstvormen. Doesburgse kunstenaars tonen hier hun werk. Te zien zijn onder andere schilderijen, etsen, beelden, drukkunst, keramiek, glas en weefproducten. Er worden diverse demonstraties gegeven.Gasten op de markt zijn mensen met een beperking van de dagbesteding van Elver uit Nieuw Wehl en van Eigen Stijl uit Zevenaar. Zij laten zien welke wondermooie producten zij vervaardigen.

Elke eerste Zondag van de maand wordt de Culturele Zondag Doesburg gehouden. Dit trekt jaarlijks ruim 50.000 bezoekers uit het gehele land naar de historische Hanzestad. De Culturele Zondag staat bekend om zijn goede kwaliteit. De Culturele Zondag kent elk jaar in oktober een bijzonder thema. Voor het eerst is er nu voor gekozen om in een gezamenlijke ruimte een overzicht te laten zien wat er zoal op professionele wijze in de Hanzestad vervaardigd wordt. Ook nieuw is het dat het thema deze keer een geheel weekend in beslag neemt. De werkgroep is al een tijd druk met de voorbereidingen.
De Kunstmarkt is op 5 en 6 oktober geopend van 12.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

www.culturelezondagdoesburg.nl

Foto:De werkgroep met van links naar rechts Arie Niks, Gerda Drenth, Saskia Holthausen, Ina Timmer en Margo Ellen.

Lees ook

Desmond Talla nieuwe trainer van Loenermark

LOENEN – Desmond Talla uit Apeldoorn is de nieuwe trainer van voetbalvereniging Loenermark in Loenen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.