Home / Nieuws / Kasteel Middachten open voor publiek

Kasteel Middachten open voor publiek

DE STEEG – Middachten is een groot particulier landgoed nabij Arnhem. Het is al meer dan 800 jaar in familiebezit, nog volop in bedrijf en compleet met bossen, landbouwgronden, boerderijen en een volledig ingericht kasteel, te midden van prachtige tuinen.

De huidige eigenaar wil het landgoed behouden voor de toekomst en tonen aan geïnteresseerden. Daarom gaan de deuren van het kasteel open op alle zondagen in juli en augustus. Liefhebbers kunnen dan een uniek kijkje binnen nemen onder leiding van een gids. Doordat Middachten nooit is verkocht, maar altijd vererfde op een lid van de familie, is de inboedel van het kasteel bewaard gebleven. Het kasteel is nu ingericht zoals het rond 1900 was, met gebruik van de oorspronkelijke meubels en voorwerpen. Dit is uniek voor Nederland. Bovendien is Middachten de trotse bezitter van een omvangrijke collectie portretten.

Kasteel Middachten is nadrukkelijk geen museum, maar een bewoond huis. Direct bij binnenkomst door de monumentale voordeur voelen bezoekers de huiselijke, warme sfeer. Entree is 11 euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Deze prijs is inclusief bezoek aan de omliggende kasteeltuinen. Om 13.30 en 15.00 uur worden er rondleidingen gegeven.

www.middachten.nl

Lees ook

Ik vind: Incluzio: zorg of zegen voor de zorg?

Elke paar jaar worden door veel gemeenten de diensten in het sociaal domein opnieuw aanbesteed. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.