Home / Doesburg-Regiobode / Irene van Leeuwen uit Hummelo exposeert in gemeentehuis

Irene van Leeuwen uit Hummelo exposeert in gemeentehuis

HENGELO – Schilderes Irene van Leeuwen uit Hummelo exposeert van juli tot e met september in het gemeentehuis van Bronckhorst in Hengelo. Haar expositie is getiteld Onderweg.

Irene van Leeuwen had in haar jeugd twee passies: buiten spelen en tekenen. Hoewel een opleiding aan de Kunstacademie voor de hand lag, koos ze voor de Pabo. In het basisonderwijs kon ze haar creativiteit prima kwijt. In 2008 koos ze echter definitief voor het kunstenaarschap en in 2010 startte ze haar atelier 2 Blauwe Matrozen. Irene schildert levendige portretten van mens en dier, maar ook van een dorpsgezicht of een landschap maakt ze een portret-met-een-ziel. Dit doet zij realistisch in krijtachtige tinten, geschilderd met acryl- of olieverf. Ook maakt ze gebruik van gemengde technieken, waardoor het werk wat ruwer wordt. De Waddeneilanden zijn haar grote inspiratiebron.
Inwoners en bezoekers zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Na Jaap van Norden, Tommy Bauling, Joyce Gouda, Aukje Jansen, Anja Straatman en Mirjam Laterveer is Irene de zevende inwoner die eigen kunst in het gemeentehuis mag tentoonstellen. Met de exposities biedt de gemeente lokaal kunsttalent een mogelijkheid om zich bekend te maken aan het publiek. Inwoners kunnen op deze manier met diverse kunstuitingen kennismaken

Lees ook

Silhouet van wachtershuisje op de Hoge Linie

DOESBURG – Op de Hoge Linie in Doesburg moet komend jaar een nieuw kunstwerk verrijzen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.