Home / Nieuws / Inloophuis Dieren gaat voor breder publiek

Inloophuis Dieren gaat voor breder publiek

DIEREN – Afgelopen februari nam Jos Meersman afscheid van het Inloophuis in Dieren. Hij droeg het stokje over aan Joukje Faber. Als een van de twee beroepskrachten vindt zij het tijd voor een frisse wind door het Inloophuis. En zeker niet zonder een missie; ze wil een nog grotere doelgroep welkom heten.

Met veel enthousiasme is Joukje in februari aan de slag gegaan. Het werken in het Inloophuis, gevestigd in het Duynhuis, bevalt haar erg goed. ”Het werken hier is erg fijn, het voelt als van ons”, vertelt ze. ”Ik vind het zo bijzonder dat de activiteiten van het Inloophuis allemaal op vrijwilligers draaien. Ik heb de afgelopen maanden gemerkt dat hun inzet oneindig is. Als er iets moet gebeuren dan staat er altijd wel iemand op die het wil doen.”
Bij haar aanstelling is de vrijetijdsvleugel in gebruik genomen. In deze vleugel is sinds kort een werkplaats ingericht. Na de zomer moet deze werkplaats in bedrijf gaan. Twee dagen in de week worden er meubels en elektrische apparaten opgeknapt. De meubels komen vanuit kringloop 2Switch en worden, nadat ze opgeknapt zijn, weer in de kringloopwinkel verkocht. Joukje hoopt dat zij met de nieuwe werkplaats ook een nieuwe doelgroep naar het Inloophuis kan krijgt: ‘de oudere man’, die weet de plek nog wat minder goed te vinden.

De vertrouwde Huiskamer trekt nog altijd veel publiek. ”Er is een groep die hier elke dag komt. Deze mensen komen in de ochtend om een kop koffie te drinken, een krantje te lezen en om gezellig te kletsen. Er is hier altijd iemand om mee te praten, contact is in het inloophuis het allerbelangrijkste”, aldus Joukje. De bezoekers van de huiskamer kunnen van maandag tot en met donderdag aanschuiven bij de lunch. In een huiselijke sfeer wordt er samen gegeten. Op maandagavond kan er aangeschoven worden aan de eettafel. Voor 3,50 euro kan er genoten worden van een maaltijd.

Ook organiseert het inloophuis steeds meer activiteiten voor een bredere doelgroep. Er werden onlangs onder andere verschillende kinderactiviteiten gehouden die een groot succes bleken. Ook het wandelgroepje en de creatieve activiteiten blijven onverminderd populair. ”Het zijn de kleine succesjes die het werk zo mooi maken”, vertelt Joukje. Meer activiteiten organiseren voor nieuwkomers staan hoog op haar verlanglijstje. ”We zijn lekker op weg, ik hoop dat we er in de toekomst met zijn allen voor de burgers in Dieren en omgeving kunnen zijn. Iedereen die iets mist is hier welkom!”

Foto: Een van de vele vrijwilligers druk met het opknappen van meubels.

Lees ook

Wethouder Gea Hofstede in de strijd tegen armoede: ‘Hulp vragen is écht geen schande’

GEM. RHEDEN – “Zit je in een financieel moeilijke situatie of heb je schulden, vraag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.