Home / Rheden-Regiobode / Ingezonden: Reactie op Begeleid Wonen

Ingezonden: Reactie op Begeleid Wonen

Voor ons was de inhoud van de brief die Martinique Visser publiceerde in Regiobode, over de overlast van Begeleid Wonen, heel herkenbaar. Ook wij ervaren steeds meer burenoverlast en ook wij krijgen steeds nul op rekest van instanties en overheid. In onze straat betreft het niet problemen met Begeleid Woonprojecten, maar probleemhuishoudens die in onze straat zijn komen wonen.

Ook dáárin lijkt Rheden inderdaad steeds meer het afvoerputje te worden, zoals de voorzitter van Rhedens Dorpsbelang het al eens omschreef. Niet alleen worden er steeds vaker huishoudens geplaatst met mensen met duidelijk psychiatrische- en verslavingsproblemen, het gaat ook om oudere bewoners die de dienst uit proberen te maken in de straat. De overlast die wij ervaren duurt al ruim 3 jaar en bestaat uit onder meer hoorbaar huiselijk geweld, illegaal dumpen van afval en zelfs bedreigingen. Ook nachtelijke ruzies op straat, geluidsoverlast in de kleine uurtjes en deurwaarders in de straat zijn aan de orde van de dag.

Uiteraard hebben we geprobeerd om de probleemburen zelf aan te spreken – tevergeefs. We liepen alle mogelijke instanties af; we kregen nergens gehoor. Sterker: politie en wijkcoach (van Radar) zagen óns als de probleemveroorzakers. Zo vertelde de Politie aan de Wijkcoach dat wij psychiatrische patiënten zouden zijn met schizofrenie. Pardon?! Wij zijn kerngezond, met gewoon een baan en doorsnee burgerlijk bestaan.

De druppel was ons gesprek met de wijkcoach en Vivare, waarin men beweerde nog nooit overlastmeldingen te hebben ontvangen uit de straat. Wij weten dat dit gelogen is: buren bewezen ons het tegendeel.

De wijkcoach opperde het volgende idee: we moesten maar een doos bonbons en een bos bloemen aanbieden aan de probleemhuishoudens… Nog altijd moeten we smakelijk lachen om deze suggestie. Deze dame verweet ons ‘niets positiefs’ te melden te hebben over de probleemburen, en ‘in geen enkel opzicht ons best te doen om deze huishoudens positief te benaderen’. Zoals u wellicht wel zal begrijpen hoeft sindsdien geen enkele instantie meer bij ons over de vloer te komen. De stelling dat mensen het onderling maar moeten oplossen, die zijn wij inmiddels meer dan spuugzat.

Inmiddels staan wij ingeschreven voor een andere woning, na drie jaar slapeloze nachten, overlast en intimidatie. Heftige overlast zullen we tot die tijd zelf maar moeten oplossen. Vast iets minder vriendelijk dan we ooit probeerden.

Familie Van Alebeek, Rheden

Lees ook

Woningoverval in Dieren

DIEREN – De politie van Dieren is in de nacht van zaterdag 23 op zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.