Home / Doesburg-Regiobode / Ingezonden: Koppelweg, het slot

Ingezonden: Koppelweg, het slot

DOESBURG – Laat ik voorop stellen: het is heel mooi dat er wordt gebouwd en dus ook gewoond kan worden aan de Koppelweg. Ik heb ook van veel Doesburgers gehoord dat ze graag op deze mooie plek zouden willen wonen. Maar helaas zal dat voor velen van hen onmogelijk zijn. Er zullen namelijk alleen dure woningen komen. Hoe anders ging het jaren geleden bij Beinum West. Daar waren driekwart van de woningen betaalbaar en daar kwam geen projectontwikkelaar aan te pas. Wethouder Bouman van de SP heeft er destijds met het gemeentebestuur voor gezorgd dat er gebouwd kon worden
naar de woonwensen van de Doesburgers. De gemeente kon de invulling volledig bepalen en was daarbij niet afhankelijk van een projectontwikkelaar. Bij de Koppelweg is het heel anders gelopen, daar heeft de gemeente het uit handen gegeven. Er is juist grond verkocht aan een projectontwikkelaar. Maar dat wil niet zeggen dat er helemaal geen eisen gesteld kunnen worden. Daarom heeft de SP in de gemeenteraad voorgesteld een mix van woningen te eisen. Helaas werd dit door geen enkele van de andere partijen gesteund. De andere partijen kiezen er dus voor hier alleen te bouwen voor de ‘rijken’.

Heidy Melissen, Fractievoorzitter SP

Lees ook

Leerlingen van de Horizon maken speelgoed voor ouderen

DOESBURG – Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Horizon in Doesburg maken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.