Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Overpeinzingen

Ik vind: Overpeinzingen

Ik denk nog eens na over dat appartementenkasteel dat gepland is op terrein van Hof te Dieren en over toekomstige ‘welgestelde bewoners’. Ik denk over de geluidswal langs de snelweg door Dieren en Leuvenheim, ter hoogte van het geplande kasteel.
De firma Rijneveld is al druk bezig met een slotgracht en de toegangspoort tot het toekomstige bouwterrein, maar ‘Het Huys’ zelf bestaat alleen nog maar op papier.
Ik probeer er eens anders naar te kijken, tegen die toekomstige bewoners van het kasteel. Men zegt (te) vaak dat dat een speciale kaste mensen is, een onderafdeling van de echte adel, maar het zijn en blijven gewone mensen. Ook zij willen het in hun bestaan rustig hebben: niet zo gek voor hen dus dat op de A348/N348 bij hun toekomsthuis nu al de maximumsnelheid van 50 km geldt, al is dat buiten de bebouwde kom van Dieren.
Zou dat niet ook toevallig kunnen zijn. Op het terrein van landgoed Hof te Dieren spreekt een verbod voor doorgaand autoverkeer als vanzelf. Wel een beetje jammer voor de handel van de wijngaard. Maar dat offer moet maar gebracht worden.

‘Welverdiende rust na het graaien’? In dat geval zou het provinciaal bestuur het zeker niet hebben geregeld zoals ze gedaan hebben, democratisch als men daar is. Laat de mensen maar kletsen over ons bestuur, over gedeputeerden en commissarissen van de koning, als zouden zij ertoe neigen om sommige ‘hoge’ personen in de watten te leggen. Ze zijn wel wijzer, hebben enkel werkgelegenheid en het welzijn van allen op het oog.
Laatst deed de heer Elferink nog moeite om de Doesburgsedijk open te houden voor autoverkeer. Vergeet het maar, Rob, ook de gemeente Rheden wil rust garanderen voor de toekomstige bewoners van Hof te Dieren, welverdiende rust. Zij moeten toch ongestoord kunnen wonen!

Het is eenvoudig: ‘die mensen moeten toch ook ergens wonen’. Rentmeester Schimmelpenninck woont trouwens ook weer in rust op zijn kasteel in Diepenheim. Gewone werknemer, zzp-er, welbeschouwd. Hij voerde enkel de opdracht uit van stichting Twickel in Delden. Daarom nu geen gelazer meer in de glazen. Bij bestuurders staat immers altijd gelijkwaardige behandeling van inwoners voorop. Daar kun je gewoon van uitgaan.

Joop Zijlstra,
Ellecom

Lees ook

Onderzoek naar uitkijktoren in uiterwaarden bij Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden wil een uitkijktoren plaatsen in de uiterwaarden van het dorp …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.