Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Overlast van begeleid wonen

Ik vind: Overlast van begeleid wonen

Met belangstelling heb ik de ingezonden brief in Regiobode van 19 juni gelezen over Overlast van begeleid wonen. Graag wil ik hierop reageren.
Eindelijk is er een partij in de Gemeente Rheden die hierover naar buiten durft te komen, in de persoon van Martinque Visser van de VVD. Het is in Velp inmiddels een gekkenhuis aan het worden van panden die worden opgekocht door huisjesmelkers en worden omgebouwd voor begeleid wonen.
Er is niets op tegen een pand hiervoor te gebruiken, maar het moet niet zo zijn dat in Velp in een straal van 500 meter er vier panden zijn aangekocht, de laatste jaren, met het verzoek aan de Gemeente Rheden om een bouwvergunning af te geven om de panden geschikt te maken voor particuliere bewoning voor jongeren.
Echter, als de bouwvergunning er is en de verbouwing is begonnen, wordt er een verzoek ingediend om de vergunning voor het pand om te zetten naar begeleid wonen. Hiertegen, bij navraag bij de Gemeente Rheden, word je dan verteld dat je geen bezwaar kunt maken.

Ik woon in een buurt in het centrum van Velp, waar binnen een straal van 500 meter, Kerkallee, Alexanderstraat & Noorder Parallelweg, inmiddels vier van dergelijke panden staan. Tevens vernam ik dat er inmiddels, voor een vijfde pand in de Kerkallee, naast de Siza Groep, ook een aanvraag is gedaan bij de Gemeente Rheden, om in dit pand begeleid wonen toe te staan. Ik vindt dat er wel erg veel gevraagd worden van de bewoners en eigenaren van panden in onze wijken en in de overige dorpen. Er dient wel spreiding in het dorp plaats te vinden en niet alles in één buurt. De Gemeente Rheden dient in haar woonbeleid duidelijke te maken en aan te geven dat dit niet meer mogelijk moet zijn, als er een aanvraag voor particulieren bewoning is gedaan deze niet zomaar veranderd kan worden.

Harry Kranenburg, Velp
Een bezorgde Velpenaar

Lees ook

Rhedense akkerranden ingezaaid met kruidenmengsel

GEM. RHEDEN – De randen van een flink aantal Rhedense akkers zijn over een paar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.